Slik er det første 4G-modemet

TeliaSonera og Samsung har inngått en avtale som sikrer 4G-modem til NetComs lansering av verdens raskeste mobilnett neste år.

Per i dag finnes det ingen modemer eller telefoner som støtter 4G på markedet. Samsung-avtalen er dermed svært viktig for NetComs planer om å være først ute med å gjøre det nye høyhastighetsnettet tilgjengelig for kundene sine.

USB-modem

– Dette tar oss ti skritt nærmere 4G-lanseringen. Modemet blir like enkelt å bruke som dagens Turbo 3G-modemer, og vil gi kundene våre tilgang til mobile bredbåndshastigheter som vi hittil bare har sett med de aller raskeste adsl-linjene, sier NetComs administrerende direktør, August Baumann.

Historisk fremskritt
– Vi er veldig glade for muligheten til å jobbe sammen med TeliaSonera og NetCom mot lanseringen av 4G. Initiativet er et historisk fremskritt for teleindustrien, og vi tror at den nordiske satsingen vil føre til at nye, høyere hastigheter for mobilt bredband vil bli tilgjengelig over hele verden langt tidligere enn forventet, sier Samsungs Executive Vice President and Head of Mobile Communications Division, JK Shin.

Fakta

  • Samsungs LTE-modem (modellbetegnelse: GT-B3710) forventes å bli verdens første LTE-enhet.
  • Modemet er en USB-pinne og kan kobles til bærbare PC-er og andre mobile enheter.
  • USB-pinnen inneholder Samsungs egenutviklede LTE-modemchip og støtter 2,6 GHz for LTE-tjenester.

Legg igjen en kommentar