Derfor bør du oppgradere til Windows 7

For nesten halvannen måned siden oppgraderte jeg min Lenovo Thinkpad X200 fra Windows Vista Enterprise til Windows 7 Enterprise.

Den lille Thinkpad X200-en er en strålende lett 12 tommer fra Lenovo. Den har ingen CDROM, og er derfor lett å bære i skulderveska (eller manbag som enkelte kaller den) og den har innebygget 3G modem, så den er grei for oss som trenger å jobbe mens vi er på farten. Problemet med denne maskinen har dog vært operativsystemet. Den har vært nedtynget med Windows Vista.

Windows-opplevelsesindeksen som Microsoft så fint kaller det, ligger på 3,4 (med 7,9 som høyeste oppnåelige), og det har Vista helt tydelig slitt under.

Maskinen opplevdes som betydelig tregere enn andre eldre maskiner vi hadde med Windows XP på. Slo du maskinen helt av, så måtte du beregne en 5-6 minutter på oppstart, og var du så uheldig at det var noen Windows oppdateringer du svarte ja på når du skulle gå hjem, så kunne den stå i 20-30 minutter å hakke ivei på oppdateringene uten at du fikk gjort en ting med det.

Etter at jeg oppgraderte til Windows 7, så har maskinen fått et helt nytt liv. Den booter på rundt 30 sekunder, oppleves som lynrask (selv om jeg bare kjører 32bits, mer om det senere) og når det kommer oppdateringer fra Microsoft, så går disse inn på noen få minutter.

Jeg har heller ikke hatt en eneste systemkræsj!

Til å begynne med måtte jeg bruke beta-drivere fra Lenovo, for Vista driverne fungerte ikke. Det fungerte forsåvidt greit bortsett fra det innebygde 3G kortet og batteriet tømte seg av og til i dvalemodus.

Heldigvis lanserte Lenovo idag System Update 4 med støtte for Windows 7 (ikke helt tilfeldig at den ble sluppet samme dag som Windows 7 kom i butikkene tenker jeg…), og etter en halvtime med BIOS og driveroppgraderinger, så fungerer alt nå helt nydelig. 3G-kortet er igjen stabilt, og Power Management applikasjonen til Lenovo fungerer som den skal.

Så hvis jeg bare ser på ytelsesforbedringene alene, så mener jeg Windows 7 oppgraderingen er verdt hver krone… men hva med alle de andre forbedringene i Windows 7?

Les også: Hjelper deg å migrere trygt til Windows 7

Jeg nevnte at jeg kjører Windows 7 i 32 bits versjon. Det gjør at jeg kun får utnyttet tre av de fire gigabyte-ene minne jeg har. Med en 64 bits versjon kunne jeg utnyttet både alt minnet og prosessoren bedre. Dessverre viste det seg at et par av forretningapplikasjonene jeg bruker daglig i jobben min ikke vil kjøre i 64 bit. Hvis det også er tilfelle i din bedrift også, kan det være en begrunnelse for å avvente en storstilt oppgradering.

Utover det, har jeg ikke opplevd noen kompabilitetsproblemer.

Den nye måten Windows 7 nå håndterer vinduer på (prøv å dra et vindu til et hjørne, eller enda morsommere; rist litt på det), forbedret funksjonalitet på oppgavelinjen, det nye kontrollpanelet og litt annet småsnacks gjør også dagen litt mer effektiv.

Windows Utforsker er desverre fortsatt nesten like uoversiktlig som den er på Vista. Jeg vil ha tilbake utforskeren fra XP!

Har du en bærbar PC med utrangert Windows XP, eller en stor og tung Windows Vista installasjon, så vil jeg absolutt anbefale en oppgradering. De aller fleste PC-er vil oppleve en ny vår med Windows 7, men vurderer du 64 bits versjonen, så sjekk at dine kritiske applikasjoner fungerer først!

3 kommentarer om “Derfor bør du oppgradere til Windows 7

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com