HTC slipper oppdatering til HTC Magic

HTC har lagt ut en oppgradering til norske HTC Magic kunder, men er den verdt bryet? Og HVA skal den være godt for?

Da oppdateringen kom igår gav HTC ingen informasjon om hva som var nytt eller forbedret i den nye ROM oppgraderingen.

Det kom derfor mange spekulasjoner rundt hva som kunne være nytt. Amobil var raske med å rapportere at man nå fikk HTC Sense på Magic også. Dette var så feil som det kunne bli.

Mange, spesielt på Twitter, spekulerte i om det kunne være Android 1.6 (Donut) som endelig kom, den har jo kommet til amerikanske brukere for flere uker siden, men det var det dessverre heller ikke.

Den eneste endringen jeg hittil kan se på min telefon, er at hele grensesnittet nå er på norsk. Det høres jo i og for seg vel og bra ut, men det er det faktisk ikke!

Den norske oversettelsen inneholder en del feil, den mest tydelige og plagsomme er at overalt hvor du har bruk av dato (som kalender, alarmer, osv), så kommer det en tekst som lyder 2009PLACEHOLDERplaceholder. Det blir også helt merkelige forkortelser av datoer når du skal lage nye avtaler og lignende.

Dette er det heldigvis en lett fiks på; last ned applikasjonen More Locale fra Android Market. Du kan da sette telefonen tilbake til «English (Norwegian)». Da går grensesnittet tilbake til engelsk, men du beholder norsk ordbok og lignende.

En annen merkelighet jeg har oppdaget, er at Spotify ikke lenger er tilgjengelig på Android Market. Jeg frykter det betyr at også andre applikasjoner er forsvunnet for oss norske brukere. Heldigvis er det en omvei for Spotify også, du kan laste det ned direkte til mobilen fra http://m.spotify.com/.

Har du ikke lagt inn denne oppgraderingen fra HTC ennå, så vil jeg anbefale deg å ikke gjøre det heller, dette er et stykke lite gjenomtenkt arbeid fra HTC!

Når alle Android brukere der ute går rundt og venter på en oppgradering til Android 1.6 Donut, så burde HTC spart seg denne oppdateringen, den fører bare til misfornøyde kunder.

En annen grunn til undring, er hvorfor denne ROM oppgraderingen sletter alle data du har lagret på telefonen, når amerikanske kunder det siste året har fått oppdateringer OTA (Over The Air) uten å miste data.

Som vi sier på Twitter: #htcfail

3 kommentarer om “HTC slipper oppdatering til HTC Magic

  1. Unødvendig at de ikke gikk rett på Android 1.6, men en bra ting er at de har lagt inn støtte for WPA2 Enterprise. Kult for studenter og andre som har tilgang til eduroam. Nå har jeg trådløsdekning i store deler av Trondheim. 🙂

  2. Hvor blir det av Donut?
    Dumt jeg ikke fant denne siden før jeg la inn oppdateringen, blæh 2.0 er jo rett rundt hjørnet, tar sin tid dette :()

  3. Every weekend i used to visit this web site, because
    i wish for enjoyment, for the reason that this this site conations in fact pleasant funny stuff too.

Legg igjen en kommentar