Verdens mest kjente mobilhacker til Norge

Torsdag kommer verdens mest kjente cyberterrorist til Oslo. Kevin Mitnick er kjent for å hacke Nokia og Motorola, og har benyttet mobil for å kunne begå det han påstår er sosial hacking.

Stol aldri på en kjeltring! Eller?

Med mer enn femten års erfaring i å utforske datasikkerhet, er Kevin Mitnick stort sett selvlært ekspert i å utsette svakheter i komplekse operativsystemer og telekommunikasjons utstyr. Hans hobby som en halvvoksen besto av å studere metoder, taktikker og strategier brukt til å omgå datasikkerhet, og å lære mer om hvordan datasystemer og telekommunikasjon systemer fungerer.

Mitnick fikk uautorisert tilgang til datasystemer ved noen av de største selskapene på planeten og penetrerte noen av de mest motstandsdyktige datasystemene noensinne. Han har benyttet både tekniske og ikke-tekniske metoder for å få tak i kildekoden til ulike operativsystemer og telekommunikasjons utstyr for å studere deres svakheter og indre arbeid.

Tidligere var Kevin Mitnick jaktet på av FBI og CIA. Superhackeren fikk en fengselstraff på fem år. Mitnick slapp ut av fengsel for ni år siden på betingelse av at han ikke skulle røre en datamaskin på tre år, ikke jobbe som konsulent eller rådgiver for noe selskap med tilknytning til IT-industrien, samt ikke reise utenfor California uten spesiell tillatelse.

I dag er han sikkerhetskonsulent i eget firma, og reiser jorda rundt for å fortelle om hva han gjorde som datakjeltring og hvordan bedrifter kan sikre seg mot hackere.mitnick_wanted

For tre år siden var han for første gang i Norge. Jeg jobbet da som journalist i Teknisk Ukeblad, og fikk som den eneste pressemann intervjue Mitnick før han skulle undervise norske sikkerhetsfolk om sosial hacking, der mobilbruk er viktig del av oppskriften hans.

Han tok rundt 100 000 kroner for å holde foredrag i en time under sikkerhetsarrangementet Paranoia i 2006.

I morgen er verdens mest kjente cyberterrorist tilbake i Norge – og han tar sikkert ikke mindre i honorar for å opptre på Paranoia 2009.

Men bør norske næringslivsledere, IT-sjefer, sikkersfolk og mobileksperter stole på Kevin Mitnick? Det heter seg at » En gang kjeltring – alltid kjeltring» …

Om du stoler på Kevin Mitnick eller ikke betyr ikke så mye.

Poenget er at du og din organisasjon faktisk kan lære mye ved å høre på han. Og du vil garantert bli overrasket over hvor utrolig enkelt det er for folk som Kevin Mitnick i å bruke mobiltelefonen og sosial hacking for å få tak informasjon du trodde var hemmelig.

Fakta

 • Som verdens mest kjente hacker, har Kevin Mitnick vært gjenstand for utallige nyheter og artikler i magasiner publisert over hele verden.
 • Han har gjort gjesteopptredener på flere tv-og radio-programmer, og tilbyr ekspertkommentarer om spørsmål knyttet til informasjonssikkerhet. I
 • tillegg til å vises på lokalnettverket nyheter programmer, har han gjort opptredener på 60 Minutes, The Learning Channel, Tech TV Screen Savers, Court TV, Good Morning America, CNN, Street Sweep og Talkback Live, National Public Radio, og som gjest stjerne på ABCs nye spiondrama «Alias».
 • Mitnick har vært hovedtaler på en rekke industri arrangementer, vitnet for USAs senat, skrevet for Harvard Business Review og talt for Harvard Law School.
 • Hans første bestselgende bok, The Art of Deception, ble utgitt i oktober 2002 av Wiley and Sons Publishers. Hans andre tittel, The Art of Intrusion, ble utgitt i februar 2005.

2 kommentarer om “Verdens mest kjente mobilhacker til Norge

 1. «Cyberterrorist»? Når ble Mitnick en terrorist?

 2. Saksopplysning; Kevin Mitnick kaller seg selv cyberterrorist …

  – Amerikanske myndigheter, spesielt FBI og CIA, er ikke særlig glad i meg. På CNN har de omtalt meg som verdens mest kjente cyberterrorist. De kaller meg Osama bin Mitnick, men jeg kjenner ingen cyberterrorist som har stått fram. Selv har jeg har gjort opp for meg ved å sitte i fengsel i fem år, sier Kevin Mitnick til Teknisk Ukeblad
  http://www.tu.no/data/article61814.ece

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com