TEST: Bli diskjoyckey på julebordet med Beat DJ-mobil

Med denne Beat DJ-mobilen blir du midtpunktet på årets julebord!

Med store forventninger gikk jeg til verks med å se på Samsungs M7600 Beat DJ. Telefonen har en morsom avrundet form og ligner på en tynn makrellboks med tre taster og en flott 2,8 tommer berøringsskjerm. Et friskt pust i mobilverdenen, som stort sett har definert ny design som et varemerke fra et motehus på dekselet.

Telefonen har alle funksjonene som er forventet av en ”musikktelefon”. Kamera (3,2 MP), video, mp3 spiller, radio, GPS, osv. Med bare 50Mbyte i minne må en gå til anskaffelse av en microSD-brikke (inntil 16 GB) for å kunne bruke telefonen til noe fornuftig.

Under egenskaper på Samsungs hjemmesider går det fram at telefonen har WLAN. Denne funksjonen har jeg ikke funnet i mine endeløse vandring gjennom menyene og den mikroskopiske brukerveiledningen.

Menysystemet virker logisk og greit. Foruten det vanlige valg baserte meny systemet legges det opp til utstrakt bruk av widgets. Widgets er ikoner som er direkte valg til forhåndsdefinerte funksjoner eller programmer. I tillegg til ikonene som kommer med telefonen er det tilgang til et utall av mer eller mindre nyttige widgets fra nettet. Det er selvfølgelig en egen widget for denne nedlastingen.

De mest brukte funksjonene (ikonene) kan flyttes fra verktøylinjen og inn på åpningsbilde. Denne fordelen forsvinner fort når telefonen brukes, for ikonene danser rundt i hytt og vær ved enhver berøring av skjermen.

Berøringsskjermen er en vakker skjerm med fint skarpt bilde. I sollys er den håpløs, men det gjelder jo alle skjermer. At berøringsskjermer er i sin spede barndom måtte jeg nok unnskylde telefonen med rett som det var. Valg som ikke kunne velges, forsøk på blaing resulterte i valg og valg plassert tett på skjermen resulterte i feil valg er eksempler på problemer jeg opplevde. Jeg drømte meg ofte tilbake til tastaturstyrt menyvalg.

Musikktelefonen har god lyd med forsterker fra Bang & Olufsen. De innebygde høytalerne velger jeg å se på som en gimmik, mens høretelefonene til handsfree-settet er av absolutt brukbar kvalitet. Høretelefonene kobles til mikrofonen og det gir mulighet for den enkelte å velge høretelefoner. Valg av plate og spillelister er enkelt med et fint grafisk grensesnitt.

Rosinen i pølsa er BeatDJ funksjonen, her er det mulighet for scratching og diverse filtre noe partyfolket kan ha veldig mye moro med. Jeg ser muligheten for at du med denne telefonen, et fint utvalg plater, en liten oppussing av DJ-kurset fra ungdomsklubben og en overgangskobling til et vanlig musikkanleg g – kan du bli midtpunktet på årets julebord. Just beat it!

Alt i alt liker jeg telefonen, men så liker jeg moderne teknologi selv om det ikke virker optimalt (berøringsskjerm). Jeg prioriterer også fin/morsom design. Prisen er det heller noe å si på. For cirka 3000 kroner får jeg en god MP3-spiller med kamera og telefon +++.  Men jeg skulle så gjerne hatt trådløs LAN.

Pluss 🙂

  • Design
  • Musikkdelen med BeatDJ
  • Menysystemet

Minus 🙁

  • Berøringsskjermen
  • Skjermlåsen
  • Bruksanvisningen (jeg gir meg ikke)

Vurdering

Mobiltelefonen [Rating:3/6]

Musikkdelen [Rating:4.5/6]

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com