Aftenposten-sjef blir konserndirektør i Telenor

Kristin Skogen Lund (43) er i dag ansatt som konserndirektør i Telenor med ansvar for konsernets aktiviteter i Norden som omfatter Telenor Norge, Sverige, Danmark og Broadcast.

Hun vil inngå i selskapets konsernledelse. Skogen Lund er i dag administrerende direktør i Aftenposten, og hun har tidligere hatt flere lederstillinger i Schibsted-konsernet.

Tilfører fornyelse
– Jeg er svært glad for at Kristin Skogen Lund vil tiltre stillingen som konserndirektør i Telenor med ansvar for alle Telenors aktiviteter i Norden. Hun vil tilføre både fornyelse og ledelseserfaring med sin allsidige bakgrunn, både fra mediebransjen og fra andre store organisasjoner inne forbrukervarer, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

– Samlet sett har Telenor hatt god utvikling i Norge, Sverige og Danmark i den siste perioden, drevet frem av de ansvarlige landsjefer sammen med konserndirektør Ragnar Korsæth. Det gir Skogen Lund et godt fundament å bygge videre på, og vi ser frem til å arbeide sammen med henne, sier Baksaas.

Spennende utfordring
– Telenor fremstår som et svært fremtidsrettet internasjonalt selskap, og jeg gleder meg til å ta fatt i nye problemstillinger og utfordringer. Jeg har hatt flotte år i Schibsted og forlater konsernet med et visst vemod, men ser at Telenor og telekom-industrien representerer en spennende utfordring som jeg ikke kunne si nei til. Mine erfaringer fra nåværende og tidligere jobber vil være nyttige å bygge videre på, samtidig som jeg er ydmyk til oppgaven og ser frem til å møte de mange nye kollegene i det jeg oppfatter som en av Norges fremste kunnskapsbedrifter, sier Kristin Skogen Lund.

Skogen Lund er utdannet Bachelor of Arts in International Studies and Business Administration fra University of Oregon i Eugene, USA, og Master of Business Administration ved INSEAD i Fontainebleau, Frankrike.

Tidspunkt for tiltredelse vil bli kunngjort senere. Konserndirektør Ragnar Korsæth vil fungere i nåværende stilling frem til Kristin Skogen Lund er på plass.

Fakta

  • Kristin Skogen Lund er visepresident i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), og styremedlem i Aftonbladet AB Sverige og Orkla ASA.
  • Skogen Lund har tidligere vært kommersiell direktør i Aftenposten (2004-2007)
  • Konsernsjef i bildebyrået Scanpix Scandinavia (2003-2004)
  • Administrerende direktør og redaktør i nettportalen Scandinavia Online (1998-2003)
  • Og hun har hatt ulike lederstillinger i Unilever og Coca-Cola

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com