VIDEO: Google går i strupen på TomTom og Garmin

Aksjene til Garmin stupte med 17 prosent mens TomTom stupte med 20 prosent rett etter annonseringen til Google.

Google Maps Navigation er en påbyggelse av Google Maps som i første omgang kun blir tilgjengelig på Android 2.0 baserte telefoner (Motorola Droid blir den første).

OBS! Se video nederst i bloggen!

Det er mange fordeler med Google Maps Navigation opp mot mer tradisjonell GPS-programvare. Google benytter ikke kart som ligger lagret på telefonen din, men laster ned friske oppdaterte kart fra sin karttjeneste mens du kjører.

Google benytter også sin enorme søkebase når du skal søke etter ankomststed, dermed er du ikke begrenset til hva GPS programvaren har lagret av adresser og POI punkter.

Google lar deg også benytte satelittbilder istedet for opptegnede kart, og i de landene/byene der de har det, Street View-funksjonaliteten.

Alt dette er funksjonalitet som gjør at Google skiller seg positivt ut i forhold til mer tradisjonelle GPS-løsninger. Men er det noen ulemper? Klart det er!

Den største ulempen, er også det som dras frem som en fordel. Kartene må lastes ned mens man kjører. For at det skal fungere relativt glatt og fint er du avhengig av god 3G dekning. Som vi alle antagelig har lagt merke til, er vårt langstrakte land fullt av høye fjell og dype fjorder der mobildekningen ikke alltid er like strålende.

Det lastes altså ned ganske store mengder data, så med dagens takster for datatrafikk utenfor landets grenser, er dette heller ingen rimelig løsning for bilferien eller harryturen.

Dessuten er det fortsatt mange som foretrekker en dedikert GPS-dings klistret fast i frontruta på bilen (undertegnede inkludert). Salget av GPS programvare for mobiltelefoner kan nok gå litt ned, men TomTom som hittil har satset mest på dette markedet ser uansett ut til å fokusere mindre på software og mer på dedikerte enheter. Selv på iPhone, så satser jo TomTom mest på sin iPhone dockingstasjon med forbedret GPS mottak.

Så foreløpig tror jeg ikke de store GPS-produsentene trenger å bekymre seg så veldig, men dette gir Android plattformen nok en fordel ovenfor Windows Mobile, iPhone og Symbian. Ihvertfall så lenge Google begrenser løsningen til Android.

Her er en video som viser Google Maps Navigation

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com