Han blir ny Geodata-sjef

Han etterfølger Hege Skryseth, som nylig ble toppsjef i Microsoft Norge. Se hvem den nye Geodata-sjefen er.

Geir Hansen kommer fra stillingen som teknologidirektør i samme selskap, og inntar nå førersetet i Norges ledende selskap innen geografisk IT.

Geir Hansen (39) har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Geodata, og etterfølger derved Hege Skryseth, som nylig tok jobben som toppleder i Microsoft Norge.

Hansen tiltrer stillingen den 2. november, mens Hege Skryseth fortsetter som konsernsjef i Geogroup AS frem til 1. desember.

Les også: Her er den nye Microsoft-sjefen

– Geir Hansen har en unik forståelse av teknologien og markedet for geografiske informasjonssystemer, koblet med lang teknologisk, kommersiell og strategisk erfaring. Jeg er svært glad for at han tar på seg jobben å lede Geodata videre, sier gründer og styreformann Olbjørn Kvernberg.

Hansen har 15 års erfaring fra IT-bransjen, og har arbeidet både som utvikler, konsulent og leder innenfor produktutvikling, løsningssalg og konsulentvirksomhet. Hansen har blant annet vært direktør for Server & Plattform-divisjonen i Microsoft Norge. Han har også lang erfaring fra endringsledelse og strategiarbeid, og innehar flere styreverv.

– Markedet for geografiske informasjonssystemer (GIS) er i sterk utvikling. Stadig flere aktører satser på denne teknologien som en del av deres IT-plattform. Jeg er fasinert av teknologien og verdiene den skaper for våre kunder, og jeg ser frem til å videreutvikle Geodata, sier Hansen.

I sammenheng med utnevnelsen reverseres også den annonserte utskillelsen av produktutviklingsvirksomheten i et nytt selskap. Dette selskapet skulle bli ledet av Hansen, som gjennom flere år har vært den ledende strategen for Geodatas produktstrategi. Med utnevnelsen av Hansen som administrerende direktør i Geodata, velger styret å la produktvirksomheten forbli i selskapet.

Hansen fremhever spesielt kompetanseutvikling og omsetting av teknologisk kompetanse til forretningsverdi for kundene som hjertesaker.

– Geodata besitter en unik kompetanse, som er vår største verdi. Jeg gleder meg til å videreutvikle dette fortrinnet sammen med de ansatte. Sammen skal vi beholde og utvikle vår markedsposisjon som produsent av fremtidsrettede kartløsninger og gi våre kunder GIS-funksjonalitet i verdensklasse, sier Hansen.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com