TEST: Slik er Samsungs mellomklassetelefon

Samsung GT-S5600 Touch In Style er, med en prislapp på cirka 2000 kroner, en mellomklassetelefon.

Telefonen er bygget etter malen til de nye Samsung-mobilene med stor fin berøringsskjerm og utstrakt bruk av widgets samt et godt menysystem.

Nytt på denne modellen er skjermstørrelsen, det er en 4:3 skjerm på høykant (3:4) noe som gjør den enklere å lese og bilder fyller hele skjermen.

Telefonen har alle de vanlige funksjonene som kamera (3,2 MP), video MP3 spiller, enkel planlegger, god nettleser, alarm og bluetooth. Det er mulig å velge mellom tre forskjellige førstesider som enkelt kan tilpasses etter behov.

Tilpassningen skjer ved å dra forskjellige widgets (ikoner) inn i de forskjellige forsidene. Problemer med dette oppsettet er at widgets som er lagt til forsiden ikke låses, men har en tendens til å fyke rundt på skjermen ved vanlig berøring av telefonen.

Taste/skjermlåsen, med egen knapp, er en av de beste som finnes.

Telefonen har innebygget 80 MB minne så en investering i en 8 GB microSD kort kreves for å få en brukbar telefon. Plassering av minnekort krever at batteriet må fjernes, dette er uvant, men dette er vel en så sjelden operasjon at det ikke er noe stort problem.

All tilkoblig, lading, handsfree og høretelefoner skjer med en ”mobil USB” kontakt på toppen av telefonen. Dekslet for USB tilboblingen er godt i lukket tilstand, men blir stående i veien når tilkoblingen brukes.
For gruppen som ”skal bare” ringe og som vil ha en telefon med stilig moderne design er dette en drøm. For meg blir den så ribba at jeg står nok over.

Pluss   🙂

  • Design
  • Fin TFT-skjerm
  • Rimelig

Minus  🙁

  • Lite minne
  • Unøyaktig berøringsskjerm
  • Ribba funksjoner

Mobiltelefonen [Rating:3/6]
Funksjonene [Rating:2/6]

Legg igjen en kommentar