IT-nestor blir ny sjef i Fujitsu

Kjell-Erik Tenold (49) blir ny administrerende direktør i Fujitsu Norge. Han er nå konserndirektør i Software Innovation og har mange års erfaring fra IT- og telekombransjen, blant annet fra Telenor og Cisco.

Han tiltrer sin nye stilling 16. november.

Fujitsu Norge ble etablert 1. april 2009 da Fujitsu overtok Fujitsu Siemens Computers. Fujitsu Norge rapporterer til Fujitsu Nordic, en av Fujitsus åtte globale regioner med om lag 4500 ansatte. Fujitsu er verdens fjerde største IT-leverandør med over 200 000 ansatte.

– Kjell-Erik Tenold får oppgaven med å gjennomføre den vekststrategien vi nå legger for Fujitsu i Norge, sier Bengt Engström, konsernsjef i Fujitsu Nordic.

– Vi opplever sterk vekst internasjonalt og har vunnet en rekke store kontrakter blant annet i Sverige og Finland. Denne veksten ønsker vi å realisere også i Norge. Kjell-Erik Tenold er en kompetent leder med bred bakgrunn og solid, norsk forankring, og vi mener han er rett person til å gjennomføre denne strategien.

Kjell-Erik Tenold har tidligere innehatt en rekke nordiske og norske lederposisjoner i Telenor, og var i perioden 1999-2002 administrerende direktør for Cisco Norge.

Han overtar stillingen som administrerende direktør etter Lars Wørzner, som midlertidig har fylt denne rollen i Fujitsu Norge i tillegg til å være Nordisk Direktør i Fujitsu Technology Solutions.

– Fujitsu er i en spennende utfordrerposisjon og har et stort potensial i Norge, sier Kjell-Erik Tenold.

– Jeg har vært så heldig å lede flere store teknologivirksomheter tidligere og gleder meg til å være med og bygge Fujitsu til et like sterkt selskap i Norge som det er globalt. Min ambisjon er, sammen med et engasjert og entusiastisk team, å sørge for at Fujitsu tar steget opp til sin rettmessige posisjon blant verdens aller største og beste IKT-aktører.

Fakta om Kjell-Erik Tenold

  • Konserndirektør og leder for den norske virksomheten i Software Innovation ASA (mars 2008 – )
  • Leder for den pan-nordiske storkundeenheten Nordic Accounts i Telenor (mars 2004 – februar 2008)
  • Administrerende direktør i Telenor Sweden AB (juni 2004 – oktober 2006)
  • Leder av divisjon Driftstjenester i Telenor (august 2002 – mai 2004)
  • Administrerende direktør i Cisco Norge (april 1999 – august 2002)
  • Kjell-Erik Tenold har også nærmere 15 års erfaring fra ulike lederstillinger i Alcatel, GPI, Intel og Providus.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com