Apple-gründerens svake mobilprofetier

Steve Wozniak, eller «The brain of Apple», var denne uken i Oslo for å snakke om nye teknologier og businessmuligheter. Her er det du gikk glipp av – i følge pressen.

Se fantastisk video med Steve Wozniak nederst i bloggen!

I en hektisk arbeidshverdag gikk jeg dessverre glipp av Steve Wozniaks foredrag på HSH-konferansen, så derfor søkte jeg på nettet for å finne ut hva en av verdens største teknologinerder egentlig hadde sagt.

Foredraget til Wozniak het ”Working Life of Tomorrow — changes, challenges and opportunities”.

Steve Wozniak er sammen med Steve Jobs en av tre grunnleggerne av dataselskapet Apple. Wozniak og Jobs startet i garasjen og bygde opp Apple til et svært stort datafirma. I 1985 forlot han selskapet og har siden jobbet mye med undervisning, forskjellige teknologiske sideprosjekter samt en del veldedighet.

Avsløringen

I følge Teknisk Ukeblad inrømmet Wozniak i Oslo en viss bruk av andre mobiltelefoner enn iPhone …

– Nå har jeg faktisk to iPhoner med meg, en til å snakke i og en til å surfe med – hvis jeg vil gjøre det samtidig, Men jeg har tidligere brukt Motorolas Razr-modell, sa han i følge Teknisk Ukeblad.

Profetiene
– Vi er i skiftet til mobilitet, sier han. Det viser seg spesielt godt i utviklingen av Apples mobiltelefon iPhone. Det er vanskelig å si hva som skjer videre fordi vi går gjennom smarttelefonæraen, rapporterer VG fra talen til «The Woz», som han også kalles.

Den mobile fremtiden kommer også til å påvirke medievanene sterkt. Allerede nå er det mulig å ta med seg TV-en hjemmefra på mobilen. Slike små teknologiske grep vil forme hverdagen vår. Konstaterer VG entusiastisk …

VGs ustendte lærte forresten sjefsnerden Wozniak å bruke en knapp på siden av iPhonen hans. Tenk det! Er det ikke fantastisk!!!  😉

Søk … og du får kanskje svar

– Hvis moderne mennesker lurer på noe i dag retter man spørsmålet til Google, og finner svar, sa Apple-gründeren i følge NA24 Propaganda.

– Livet til menneskeheten er endret med dagens datamaskiner, rapporterer NA24 Propaganda fra Steve Wozniaks foredrag. Så vet vi det.

Spådommen som ikke har gått i oppfyllelse

I fjor kunne du lese at Wozniak mente at kultfenomenet iPod er på vei til de evige jaktmarkene.

Men enn så lenge har ikke The Woz fåt rett i sin spådom. Kanskje han får det når verdens mest elendige mobiltelefon, iPhone, får mer minne slik at du virkelig kan lagre mange MP3-låter.

– Vi vil få vår egen id som kan brukes på alle maskiner. Hvis du går til naboen kan du hente ned dine TV-kanaler hos han, sa han da.

Mye lettere å se TV på mobilen mener nå jeg.

Gikk du egentlig glipp av noe?

Etter å ha lest rapporteringen fra foredraget i pressen lurer jeg på hvor ble det av de kritiske spørsmålene?

  • Hva med å intervjue mannen skikkelig?
  • Holdt foredraget hans faglig mål?
  • Kom «The Woz» med selvfølgeligheter som en hver 14 åring med litt data/mobilkunnskap kan lire av seg?
  • Bortsett fra at mannen er en av IT-bransjens største kjendiser, kom han med noe nytt til Folketeateret der han holdt foredrag?
  • Snakker han mere om gårdagens teknologier enn det som vil skje i fremtiden?
  • Er Steve Wozniak i ferd med å bli litt utdatert?

Dans mer!

Steve Wozniak har utvilsomt gjort mye godt for at Apple sine løsninger i startfasen ble så brukervennlige. Men det er lenge siden nå.

Etter å ha lest sakene i pressen tror jeg ikke gikk glipp av så mye – bortsett fra celebriteten og underholdningsverdien som fyren gir.

Uansett har jeg sans for «The Woz». Han sjokkerte alle verdens IT-nerder med å delta på den amerikanske versjonen av programmet «Skal vi danse?».

Se – og nyt! Det er håp for verdens nerder.  🙂

En kommentar om “Apple-gründerens svake mobilprofetier

Legg igjen en kommentar