Beskylder Telenor for å rasere arbeidsplasser

EL & IT Forbundets mener Telenors planer om å skifte ut hele mobilnettet vil rasere arbeidsplasser hos norske entreprenører. Telenor slår tilbake på dette.

Idet ble i dag kjent at Telenor har valgt Huawei og Starent Networks som teknologileverandører av henholdsvis radionettverk og mobilt kjernenett. Avtalen gjelder for seks år.

Les også: Telenor vil skifte hele mobilnettet

Les også: Utskiftingen av mobilnettet koster 400 millioner

Kontraktstildelingen har fått EL & IT Forbundet til å se rødt. Klubbene i Relacom, Sønnico og Eltel Networks har i dag sendt ut en pressemelding der de reagerer på kontraktsinngåelsen med de utenlandske selskapene.

«Som eier av infrastrukturen i telenettet er det Telenor som tildeler entreprenørselskaper arbeid i dette nettet. Slik har det vært siden Telenor konkurranseutsatte mesteparten av arbeidet i 2000 og resten i 2006», skriver de i pressemeldingen.

Masseoppsigelser?
«Entreprenørselskapene Relacom, Sønnico og Eltel Networks har i årene som har gått bygd seg opp, og brukt enorme ressurser for å tilfredsstille de krav som Telenor har stilt for å kunne godkjenne det enkelte selskap som kvalifisert entreprenør. Telenor krever nå, når investeringene er gjort og de geografiske organisasjonsstrukturene er på plass, at modellen for tildeling av arbeid endres. Konsekvensene av dette er dramatiske», heter det fra EL & IT Forbundet.

De mener at endringen vil umiddelbart føre til omfattende masseoppsigelser. Det er i dag hovedsaklig tre entreprenørselskaper som utfører arbeid for Telenor, de tillitsvalgte og ansatte i disse selskapene står nå samlet i kampen for arbeidsplassene og krever at planene stanses omgående.

Ikke bestemt hvem som får underkontrakter

– Dersom EL & IT Forbundet mener dette, så skjønner jeg det ikke. Gjør oppmerksom på at det ikke er detaljplanlagt hvem som får oppdrag/underkontrakter i forbindelse med denne omfattende jobben med utskiftingen av mobilnettet. Slik jeg forstår det må kanskje Huawei bruke underleverandører for å få jobben gjort ute i felten. Uansett er det Huawei og ikke Telenor som bestemmer hvem de vil bruke. Utspillet fra fra lokalklubben i EL & IT Forbundet er litt forhastet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til Mobizmag.no.

Legg igjen en kommentar