Telenor vil bytte hele mobilnettet

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen får det svært travelt. Telenor vil nemlig i løpet av de kommende årene skifte ut hele infrastrukturen for mobiltjenester i Norge.

Huawei og Starent Networks er valgt som teknologileverandører av henholdsvis radionettverk og mobilt kjernenett. Avtalen gjelder for seks år, og forutsetter endelig styregodkjenning i Telenor ASA.

Les også: Utskiftingen av mobilnettet koster 400 millioner

Avtalen dekker leveranse av utstyr på tvers av teknologigenerasjoner og frekvensbånd, og omfatter multibasestasjoner for både 2G, 3G/UMTS og 4G/LTE. Leverandørskiftet medfører også en digitalisering ved at hele radionettet og kjernenettet løftes over på en IP-basert plattform.

– Dette er den største fornyelsen av det norske mobilnettet vi noen gang har foretatt, og skaper et solid fundament for videreutvikling av tjenester og tjenestekvalitet i Telenors mobilnett. Hovedmålet er å gi våre kunder bedre og mer innovative tjenester over hele landet. Med bedre, mener vi både kapasitet, hastighet og stabilitet, sier Ragnar Kårhus, leder av Telenor Norge.

Utskiftningen av infrastrukturen representerer en moderat økning av investeringene over de neste to årene, og vil deretter forbedre kostnads- og capex-strukturen.

Valget av leverandører har blitt foretatt etter en omfattende anbudsprosess med forhandlinger. Leverandører har blitt vurdert etter tekniske krav og spesifikasjoner, fremtidsplaner, kommersielle betingelser og forhold som kan sikre et stabilt, godt og forutsigbart samarbeid.

– Det var en jevn konkurranse mellom leverandørene, men til syvende og sist var det Huawei og Starent Networks som gikk seirende ut. Teknisk kvalitet, troverdighet i forhold til omfattende utskiftning av utstyr, samt kommersielle betingelser var i kombinasjon avgjørende, sier Ragnar Kårhus.

-Huawei har dessuten utviklet et meget spennende konsept der samarbeidspartnere trekkes tett inn i utviklingen av fremtidens tjenester og infrastruktur. Samarbeidet i dette innovasjonssenteret trakk også opp i totalvurderingen, og gir oss mulighet til å videreutvikle vår rolle som en ledende mobilaktør og legge premisser for teknologiutviklingen, tillegger Kårhus.

– At vi har vunnet denne kontrakten med en av verdens ledende mobiloperatører i deres eget hjemmemarked gjør oss stolte og vi ser frem til et meget spennende samarbeid, sier Yu Chengdong, senior vice president i Huawei European Region.

– Telenor er en markedsledende operatør som satser offensivt på å implementere en infrastruktur som bereder grunnen for fremtidens mobilløsninger. Vi er svært glade for at Starent Networks får være med på dette løpet, sier Ashraf Dahod, President og CEO i Starent Networks.

2 kommentarer om “Telenor vil bytte hele mobilnettet

Legg igjen en kommentar