Årets dataprodukt er kåret

Årets dataprodukt er Acer Aspire Timeline. Dette mener fagbladet Elektronikkbransjen, som i kveld kåret Årets julegaver.

I fjor kåret Elektronikkbransjen mini-PCen Aspire One fra samme produsent til Årets dataprodukt. I årets kåring vinner Acer igjen, da de på ny har gått foran i produktutviklingen.

Bildeserie: Dette er julegavene du egentlig vil ha

«Bærbare datamaskiner tar en stadig større del av markedet. En av utfordringene med denne typen produkter har vært batterikapasiteten.  Med sin Aspire Timeline-serie har Acer lykkes i å utvikle en ultraportabel maskin som skal holde i over åtte timer mellom hver lading. Den har også den egenskapen at den ikke utvikler varme på undersiden, en fordel for brukere som har datamaskinen plassert på fanget», skriver juryen i sin begrunnelse.

Les også: Kårer årets julegaver – men Julenissen kommer ikke

Timeline-serien består av godt spesifiserte maskineri størrelsene 11,6, 13,3, 14 og 15,6 tommer til hjemmebruk.

Maskinene har blant annet LED-belyst skjerm, ny CPU-teknologi, HDMI og 500 GB harddisk (11- tommeren har 320 GB). De to største har DVD-spiller, og vekten på modellen er 1,4, 1,9, 2,1 og 2,4 kilo.

«Aspire Timeline er et godt kjøp for den som trenger lett og kompakt datamaskin som kan brukes lenge på batteridrift, med krefter nok til vanlig databruk. Tidligere kostet bærbare maskiner med tilsvarende ytelse og batterikapasitet gjerne det dobbelte, eller vekten var den doble», heter det i juryens begrunnelse.

Bildeserie: 260 bransjefolk på julegavejakt

Legg igjen en kommentar