LED deg inn i fristelse med Årets julegave

Fagbladet Elektronikkbransjen kåret i går kveld LCD LED-TVene i Serie 7 fra Samsung til Årets julegave.

– LED-belysningen har gjort det mulig å lage en LCD-TV som er mindre enn tre centimeter tykk, som samtidig har god kontrast og godt sortnivå. Samsung har ledet an i denne utviklingen, og blir derfor kåret til årets julegave. Dette er en TV man enkelt kan henge på veggen, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Bildeserie: 260 bransjefolk på julegavejakt

Bildeserie: Dette er julegavene du egentlig vil ha

LED  deg inn i fristelse
Samsung kaller apparatene i 7-serien for LED-TV.

– Med dette menes at LCD-panelet er belyst av lysdioder (LED). Dette gjør at skjermen får et bedre sortnivå og at kontrasten øker, samtidig som TV-en kan gjøres mye tynnere. For Serie 7s del vil dette si mindre enn tre centimeter. Hvis man kjøper Samsungs wirefeste i tillegg, kan TV-en henges på veggen som et bilde, sier Sønsteng.

Han forteller at det nå finnes en rekke modeller fra ulike leverandører med LED-belysning på markedet. Og mange kommer etter. Men Samsung har på mange måter ledet an i utviklingen.

Les også: Blir dette Årets fotoprodukt under juletreet?

Kan koples til internett
– 7-serien er DNLA-kompatibel med trådløse enheter som datamaskiner og mobiltelefoner, og gir via Medi@ 2.0-systemet tilgang til internettbasert innhold samt egne bilder og musikk på hjemmenettverket. Hvis man klarer seg uten dette, er Samsungs LCD LED- TV Serie 6 et rimeligere alternativ – med de samme lyd- og bildeegenskapene, sier Sønsteng.

Les også: Dette er Årets mobiltelefon mener Elektronikkbransjen

Les også: Årets dataprodukt er kåret

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com