Samsung har Bada seg med nytt mobil-OS

Ifølge Telecoms Korea så vil Samsung de neste to årene gå mer og mer bort fra Windows Mobile, slutte helt med Symbian, fokusere på Android, men fremfor alt fokusere mest på et egenutviklet operativsystem når det gjelder smartphones markedet.

Dette egenutviklede operativsystemet ser ut til å være Bada.

Samsung lanserte idag en ny mobil plattform som de kaller bada (med liten «b»). Bada betyr hav på koreansk, og skal symbolisere at de ønsker tredjeparts utviklere til å fylle havet med andre ideer, kulturer og tjenester.

Plattformen skal være helt åpen uten at de nevner «åpen kildekode», så hva de legger i det er litt usikkert foreløpig.

I desember vil Samsung komme med mer detaljer, en utviklerportal og nedlastbare SDK-er, IDE-er og simulatorer.

Samsung sier ingenting om hva operativsystemet er basert på, men med tanke på at alle andre nye «smartmobil operativsystemer» de siste årene er UNIX/Linux basert (iPhone, webOS, Android, Maemo), er det vel god grunn til å tro at Samsung prøver seg på det samme!?

En kommentar om “Samsung har Bada seg med nytt mobil-OS

Legg igjen en kommentar