iPhone-killeren til Nokia på vei til butikk

Leveransen av Nokia N900 har nå startet. Nokias nye PC i lommestørrelse basert på programvaren Maemo 5 vil være tilgjengelig i norske butikkhyller i løpet av november.

Nå er også prisen klar – de har beregnet utsalgspris på 500 euro før avgifter og subsidier.

– Nokia N900 har blitt viet mye oppmerksomhet siden den først ble lansert i august, og dette viser seg også gjennom alle forhåndsbestillingene vi har mottatt, sier Bjørn Egil Brekke, produktsjef i Nokia Norge.

– Det er spennende å se hvordan Maemo-programvaren gir en full surfeopplevelse slik vi er vant til fra en vanlig PC.  Vi tror Nokia N900 vil appellere til alle med et lidenskapelig forhold til teknologi.

Som å surfe på en PC

I kjernen av Nokia N900 finner duden kraftfulle prosessoren ARM Cortex-A8 og opp til 1GB applikasjonsminne. Brukerne kan surfe nettet på den måten de ville gjort det på en vanlig PC og holde mange applikasjonsvinduer åpne på skrivebordet samtidig. Skrivebordet kan tilpasses etter personlig ønske med widgets, kontakter og snarveier.

Bilder og videoer tatt med terminalens 5 megapiksel Carl Zeiss-kamera viser hvor de er tatt, og brukerne kan legge til sine egne beskrivelser som gjør at det blir enda enklere å søke i bildene. Tekstmeldinger og lynmeldinger organiseres som en samtaleflyt og brukeren kan enkelt veksle mellom flere samtalevinduer.

«Tilfeldigvis» lik iPhone i lagringstørrelse

Nokia N900 har 32GB internt minne – stort nok til å lagre opp til 7000 sanger eller 40 timer med video i DVD-kvalitet. Minnet kan utvides til opp til 48 GB med et eksternt microSD-kort.

Nokia jobber tett mot utviklerne og ser en betydelig nyskapning skje rundt Maemo. Som et resultat av dette kan forbrukere nyte et bredt utvalg spill, nytteverktøy, temaer, panoramiske bakgrunner og programtillegg for bildedeling og meldingshåndtering for Nokia N900 gjennom Ovi Store og Maemo Select senere i år.

Med norsk programvare innabords

I oktober kunngjorde Nokia den offisielle Qt-porten til Maemo 5. Dette betyr at utviklere kan bruke Qt programvare (Utviklet av selskapet som tidligere het Trolltech) for å jobbe mot Nokia N900 og at applikasjoner enkelt kan porteres til alle plattformer som støttes av Qt, også den neste versjonen Maemo 6, samt Symbian.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com