VIDEO: Slik er det nye operativsystemet Bada

Samsung har lansert et eget åpent operativsystem for mobiler, kalt Bada. Dette blir tilgjengelig for applikasjonsutviklere fra og med desember.

OBS! Se video nederst i artikkelen!

Den nye mobilplattformen er en del av Samsungs strategi for å gjøre mobiltelefoner enda mer allsidige. Bada [bada] er koreansk for Hav, et symbol for at utviklerne har et hav av muligheter til å skape applikasjoner for forbrukerne.

Mobizmag.no er ikke i tvil om dette kommer til å bli en verdig konkurrent og spennende konkurrent til iPhone (Apple), Symbian (Nokia) og Android (Google).

Bada er basert på Samsungs erfaringer gjennom utviklingen av de populære mobiltelefonene Samsung Jét og Samsung S5230. Samsungs strategi er å møte forbrukernes ulike behov og livsstiler– ikke minst for operativsystemer – og til de kommende mobilmodellene med operativsystemet Bada kan man laste ned applikasjoner, spill og andre program. Det gjør mobilen enda mer allsidig og personlig.

Les også vår blogg: Samsung har Bada seg med nytt mobil-OS

Utviklingsmuligheter
Å utvikle applikasjoner til Bada er i følge Samsung enkelt. Det brukervennlige utviklingsverktøyet SDK (Bada Software Development Kit) støtter Web Services og kan fra og med desember lastes ned på Samsungs nettside for utviklere av programvare, Samsung Mobile Innovator.

Med SDK kan utviklere ta i bruk nye kreative løsninger i form av applikasjoner og programmer. Disse vil senere finnes klare for nedlastning på Samsungs nye Internett-butikk Samsung Application Store. Applikasjonene kan enten lastes ned til PC-en eller til mobiltelefonen.

Bada har også en egen offisiell hjemmeside som åpner  i dag. På denne siden blir nyheter, produkter og applikasjoner presentert løpende.

Samsung sier i en melding at et åpent operativsystem styrker mulighetene for å skape en enda mer personlig mobil, og få tilgang til de tjenestene og programmene man trenger.

For eksempel kan man laste ned direktelenker og applikasjoner for informasjon om vær og vind, musikktjenester, tips og råd, chatting, reiseinformasjon, prissammenligning og mye mer. Slik får man en mobil tilpasset sine egne behov.

Se den første videoen om Bada (mer informasjon fra den kanten vil nok komme senere)

3 kommentarer om “VIDEO: Slik er det nye operativsystemet Bada

  1. Ja, det så jo… hmmm, lekent ut?

  2. Jeg gleder meg til å teste Bada i praksis. Tror iPhone (Apple), Symbian (Nokia) og Android (Google) har godt av sunn konkurranse når det gjelder mobile operativsystemer.

  3. Ja, men nå tror jeg det blir for mange… Nokia sitter jo plutselig med to operativsystemer; gamle Symbian og nye Maemo. Også eksisterer fortsatt Windows Mobile og lille LiMo.

    Noen må dø, men hvem?

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com