Lanserer åpen plattform for å forhindre informasjonstap

Symantec lanserer i dag Data Loss Prevention 10, den første åpne plattformen på markedet som er utviklet for å forhindre informasjonstap eller datalekkasje.

Dette gir bedrifter og organisasjoner mulighet til å oppdage og løse problemer med informasjonslekkasje og datatap. En DLP-løsning er en viktig del av en hver organisasjons sikkerhetsstrategi, men til nå har løsningene vært integrert manuelt med andre IT-løsninger.

For å beskytte sensitiv informasjon enda bedre åpner Symantec nå sin DLP-plattform (Data Loss Prevention), noe som gjør det mulig for organisasjoner å effektivt utnytte såkalt ”content awareness” eller innholdsbevissthet i sikkerhetssystemer over hele virksomheten. Med Symantec Data Loss Prevention 10 kan virksomheten kryptere informasjon og utnytte innholdsbasert rettighetsadministrasjon (Enterprise Rights Management, ERM).

– Dette er en viktig ny utgave av verdens første og markedsledende åpne plattform for vern mot datalekkasje, sier Roger Ison-Haug (bildet) i Symantec Norge.

– Ikke minst er dette viktig i et urolig arbeidsmarked. En nylig undersøkelse viser at av de som slutter i en bedrift tar 59 prosent med seg data, og 68 prosent av disse planlegger å bruke informasjonen i ny jobb. 53 prosent lagret dataene på DVD/DC, mens 38 prosent sendte dataene ut av bedriften med e-post. 45 prosent tok forretningshemmeligheter med seg, mens 16 prosent tok med finansdata ut av bedriften da de sluttet.

Les mer om undersøkelsen her: Data Loss Risks During Downsizing: As Employees Exit, So Does Corporate Data

– Symantec Data Loss Prevention 10 støtter selvsagt Windows 7 og har støtte for 25 språk inkludert norsk. Dette er selvsagt viktig i dagens internasjonale forretningsverden, hvor virksomheter kan ha lagret sensitiv informasjon på mange språk, sier Roger Ison-Haug.

– En av de viktigste styrkene i vår løsning er vår mulighet for å automatisk finne sensitiv og konfidensiell informasjon som er både strukturert og ustrukturert  lagret, hvordan dataene benyttes og helt automatisk hindrer feil fra å skje. Dette gjør løsningen lite kostnadsdrivende.

Innholdsbasert kryptering og administrasjon
Den nye funksjonen FlexResponse i Symantecs Data Loss Prevention 10 gjør at du kan benytte policybasert kryptering eller ERM på filer som inneholder hemmelig informasjon.

Ved å samarbeide med ledende leverandører som GigaTrust, Liquid Machines, Microsoft, Oracle og PGP Corporation kan Symantec tilby kundene et bredt utvalg av integrerte remediation-løsninger.

For eksempel kan en bedrift som ønsker å begrense tilgangen til en kontrakt klassifisere informasjonen i sin DLP-policy og regulere kriteriene for hvem som har anledning til å kopiere kontrakten, noe som gir økt sikkerhet.

Bedre utnyttelse
Ny støtte for XML og webtjenester lar brukerne eksportere DLP-informasjon til alle applikasjoner og rapporteringssystemer, inkludert enterprise security dashboards og compliance-løsninger, for eksempel Symantec Control Compliance Suite.

Eksempelvis kan en nettbutikk nå benytte DLP for å identifisere servere med informasjon som faller inn under PCI DSS-bestemmelsene. Ved å sende den informasjonen til Symantecs Control Compliance Suite kan bedriften sørge for at disse serverne kontrolleres fortere og slik få bedre kontroll med hvor verdifull informasjon finnes.

Integrerer seg med andre Symantec-løsninger
Enkel integrasjon med Symantec Workflow gjør at brukerne av Symantec Data Loss Prevention 10 kan få policy-baserte funksjoner som automatisk kryptering og andre sikkerhetsløsninger fra Symantec så vel som tredjepartsleverandører.

Om en ansatt for eksempel forsøker å laste ned hemmelig informasjon på en USB-minne, kan Symantec Data Loss Prevention aktivisere Symantec Endpoint Protection og stanse nedlastingen.

Brukere av tjenestebaserte e-postløsninger (SaaS), for eksempel MessageLabs Hosted Email Encryption (en Symantec-hostet tjeneste), kan nå overvåke, beskytte og trygt levere hemmelig informasjon via e-post, uten å trenge en gateway-infrastruktur på plass.

Fakta

  • Symantec Data Loss Prevention gi brukerne det innsyn og innsikt de trenger for å kontinuerlig optimalisere løsningen. Ved å kombinere markedsledende konsulenttjenester med teknologier som forhindrer informasjonstap kan Symantec tilby sine kunder detaljerte analyser av hvor utsatte de er for interne og eksterne sikkerhetshull, og samtidig hjelpe til med å reparere dem.
  • Symantec Data Loss Prevention 10 har støtte for 25 språk, inkludert norsk, og komplett produktlokalisering for japansk, nykinesisk og fransk, for å tilby mulighetene til å opprette policies, håndtere hendelser og administrere systemet.
  • Symantec Data Loss Prevention 10 vil bli tilgjengelig i desember 2009.

Legg igjen en kommentar