Mye snaddder i Microsoft Exchange 2010

Siden lanseringen av pushmail til Windows Mobile 5 AKU i 2007 har ikke Microsoft gjort spesielt store forbedringer for mobile Exchangebrukere. Det ser det virkelig ut som om de har gjort noe med nå!

Med Exchange 2010 har Microsoft gjort tilgjengelig sterkt etterspurt funksjonalitet på mobile enheter, i første rekke for Windows Mobile 6.x brukere.

All ny funksjonalitet støttes i Windows Mobile 6.5, mens Windows Mobile 6.1-brukere kan installere en liten oppgradering av Exchangestøtten uten å måtte installere ny ROM fra mobilprodusenten.

Konversasjons oversikt
Nå kan man se eposter som samtaler. For de som er kjent med Gmail, så skal det være noe tilsvarende hvor du ser epostene sortert som samtaler. Litt alla trådet SMS.

Se om brukere er ledige
Før har man kunnet kalle inn kollegaer fra mobiltelefonen, men ikke sett om de faktisk er ledige når du vil kalle dem inn. Det kan du nå!

SMS-synkronisering
Dette er noe vi skjønte ville komme da SMS dukket opp som et synkroniseringsvalg på Windows Mobile 6.5 telefoner. Forklaringen til Microsoft for hvordan dette fungerer er litt ullen, så ikke ta meg på ordet for hvordan dette skal fungere …

Det ser ut til at du nå skal kunne sende SMS fra Outlook og Outlook Web Access (som nå er døpt om til Outlook Web App forresten), og at SMS meldinger da vil dukke opp hos mottakerne både i Outlook på PC’en og på mobiltelefonen.

Nytt grensesnitt
Outlook har sett mer eller mindre uendret ut siden Microsoft lanserte Pocket PC-grensesnittet i år 2000. Nå kommer det en etterlengtet oppussing hvor det innføres fingervennlige menyer og ikoner.

Kontroll over mobile enheter
For bedriftens administrator har Microsoft innført måter å filtrere hvilke mobile enheter som skal få tilgang til Exchange serveren. Administrator kan tillate, blokkere eller sette enheter i karantene. Dette blir til stor glede for administratorer som ikke liker å få usikre iPhone-telefoner inn i domenet sitt…

Mobiladministrasjon
Fra før kan man påføre enkelte sikkerhetsregler fra Exchange til tilkoblede mobile enheter. Med Exchange 2010 drar Microsoft den enda lenger, og innfører nå ikke mindre enn 45 nye regelsett som administratorer kan boltre seg med. Disse reglene kan omhandle sikkerhet, kryptering, applikasjonskontroll og nettverksinnstillinger.

Se hele listen over ny funksjonalitet for mobile enheter på Microsoft sine websider.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com