Norsk jente ble ny SMS-verdensmester

Lørdag vant Sonja Kristiansen (21) Telekiosken NM i SMS for andre år på rad. Samtidig knuste hun verdensrekorden tre ganger i finalen og ble 110.000 kroner rikere.

VIDEO: Her er Norges raskeste SMS-tommel

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli verdensmester da jeg i fjor tilfeldigvis gikk innom Telekiosken og ble med i NM i SMS. Dette er fantastisk og jeg er kjempestolt. Det er kult å være verdens beste i noe som nærmest hele verden har et forhold til, sier den ferske verdensmesteren, Sonja Kristiansen.

I den første innledende runden på Oslo City i går gikk det nesten galt for Sonja da nervene satt inn og hun tastet den offisielle teksten saktere enn vanlig. Sonja gikk videre med et nødskrik, men etterpå gikk det bare én vei.

Hun slo verdensrekorden til sammen tre ganger og knuste den gamle rekorden med over fire sekunder.

Massiv interesse for NM i SMS
“The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”. Dette er den offisielle Guinness World Records SMS-teksten på 160 tegn som nå lyder på 37,28 sekunder.

Jeremy Sng Gim fra Singapore hadde den gamle verdensrekorden på 41,40 sekunder. Den nye rekordtiden skal nå formelt godkjennes av Guinness World Records.

Nordmenn sender stadig flere SMS, og i 2008 ble det sendt 6,3 milliarder SMS i Norge. Telekiosken kom derfor på ideen om å arrangere et årlig, landsdekkende NM i SMS. Tusenvis av mennesker over hele landet har deltatt i årets NM i SMS og Telekiosken utlovet 100.000 kroner til vedkommende som eventuelt slo verdensrekorden i finalen.

NM i SMS har fått massiv oppmerksomhet både i pressen og blant folk over hele landet som synes dette har vært et morsomt og spennende arrangement.

– Telekioskens ide om å arrangere et årlig, landsdekkende NM i SMS har blitt en kjempesuksess. At det skulle bli satt en verdensrekord allerede året etter vi arrangerte NM i SMS for første gang, er skyhøyt over alle forventninger. NM i SMS har satt Norge på SMS-verdenskartet og vi er kjempestolte, sier markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken.

Forhåndsfavoritt med verdensrekordpotensial røk ut
Ayse Cakal (14) fra Rælingen var før finalen kanskje den aller største forhåndsfavoritten. Hun hadde i flere treningsforsøk før finalen tastet den offisielle teksten på cirka 37 sekunder, men tastet feil i den innledende runden og røk dermed først ut.

– Dette viser at den nye verdensrekorden er innenfor rekkevidde for flere og at det går mot en spennende finale også neste år. Telekiosken skal legge forholdene til rette for at Norge forblir på det internasjonale SMS-kartet. Det gjennomføres mange tilsvarende SMS-mesterskap i andre land, og det er sensasjonelt at verdensrekorden nå tilhører lille Norge, sier Arild Kjærnli.

Resultater

  • Sonja Kristiansen (21) fra Stavanger: Tid 00:37:28
  • Renate Fjeld (26) fra Åsmarka i Ringsaker. Tid 00:52:46
  • Camilla Forr (18) fra Steinkjer. Tid: 00:54:13
  • Roar Hylland (24) fra Bergen. Tid: 00:58:79
  • Ayse Cakal (14) fra Rælingen. Underkjent
  • Tor Harald Pedersen (28) fra Tromsø. Måtte melde avbud pga sykdom
  • Linda Kallevik Vikne (15) fra Skien. Meldte avbud

Sonja Kristiansen vant 10.000 kroner for NM-tittelen og 100.000 kroner for verdensrekorden samt en terrengsykkel og en Nokia-mobil. De øvrige finalistene mottok hver sin Nokia 5130 og WeSC hodetelefoner.

Legg igjen en kommentar