Telenor-mobilselskap er børsnotert

Mandag startet handelen i Grameenphone-aksjer på børsene i Dhaka og Chittagong i Bangladesh.

Den formelle godkjenningen av Grameenphones børsnotering skjedde i to separate seremonier på Dhaka Stock Exchange og Chittagong Stock Exchange.

– Telenor har alltid hatt et sterkt engasjement i utviklingen av mobiltjenester i Bangladesh. Gjennom mange år har Grameenphone tilbudt kommunikasjon og introdusert innovative tjenester som har bidratt til både økonomisk og sosial vekst. Med børsnoteringen av Grameenphone har befolkningen i Bangladesh fått muligheten til å bli medeiere og delta i den videre utviklingen i selskapet, sier Hilde Tonne, konserndirektør og leder for kommunikasjon og samfunnsansvar i Telenor.

Tønne deltok under åpningsseremonien i Dhaka.

Grameenphone blir det største selskapet som er notert på børsene i Dhaka og Chittagong. Totalt har 316 496 nye Grameenphone-aksjonærer kommet til gjennom børsnoteringsprosessen.

– Telenor har støttet børsnoteringen av Grameenphone på Dhaka Stock Exchange og Chittagong Stock Exchange. Vi har store forventninger til at denne betydelige børsnoteringen vil bidra positivt til ytterligere utvikling av kapitalmarkedet i Bangladesh, sier Oddvar Hesjedal, administrerende direktør i Grameenphone.

Etter dagens børsnotering er Telenors eierandel i Grameenphone 55,8 prosent.

Legg igjen en kommentar