Eldre er blitt hekta på mobilteknologi

Nesten én av fem over 60 år bruker mobilen til å surfe på nett og laste ned musikk.

De aller fleste bruker mobilen sin utelukkende til tale og SMS, i følge en undersøkelse mobilselskapet Chess har gjort sammen med InFact.

Nesten seks av ti nordmenn bruker mobilen kun til disse formålene, mens resten forteller at mobilen brukes til å laste ned musikk eller surfe på nett.

– Undersøkelsen viser også at de eldre følger med i tiden når det kommer til teknologiske fremskritt. Mer enn jeg hadde forestilt meg på forhånd, sier markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

Han kan opplyse om at 6,2 prosent over 60 år forteller at de laster ned musikk på mobilen sin. 4,9 prosent bruker mobilen til å surfe på nett, og 5,8 prosent forteller at de gjør begge deler.

– Tallene er betydelig lavere blant disse enn hos yngre aldersgrupper. Men det er likevel imponerende at nesten 17 prosent – ikke langt unna én av fem – av mobilbrukere over 60 år gjør mer enn å skrive tekstmeldinger og ringe, sier markedsdirektøren.

Han påpeker imidlertid at 74,7 prosent over 60 ikke laster ned musikk eller surfer på nett, mens 8,4 prosent sier de ikke vet om de gjør det.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com