Han skal styre Telenors pengebinge

Richard Olav Aa (43) er ansatt som konserndirektør i Telenor med ansvar for konsernets finansielle styring. Han vil inngå i selskapets konsernledelse.

Les også: Telenors finansdirektør slutter

Tidspunkt for Richard Olav Aas tiltredelse vil bli kunngjort senere, opplyser Telenor.

Richard Olav Aa er i dag investeringsdirektør i Arendals Fossekompani ASA.

– Jeg er svært glad for at Richard Olav Aa vil tiltre stillingen som økonomi- og finansdirektør i Telenor med ansvar for den finansielle styringen av konsernet globalt. Han vil tilføre nye perspektiver og erfaringer på et viktig fagområde, samtidig som han skal sørge for kontinuitet og videreføring av konsernets finansielle styringsstruktur, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

– Operasjonelt fokus og god finansiell styring er et av kjennetegnene ved Telenor og i Richard Olav Aa har vi funnet en god leder som vil bidra til at Telenor også i årene som kommer vil ha en sterk posisjon på dette området, sier Baksaas.

Spennende selskap

– Telenor er et svært spennende selskap med en sterk internasjonal posisjon og store muligheter. Derfor er det med stor forventning jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven. Jeg gleder meg til å bli en del av et av Norges fremste selskaper, sier Richard Olav Aa.

– Telenor har en anerkjent og profesjonell økonomi- og finansfunksjon med dyktige medarbeidere. Jeg ønsker å skape resultater sammen med dette spennende fagmiljøet og bidra i Telenors konsernledelse. Det er samtidig vanskelig å forlate et flott selskap som Arendals Fossekompani, men denne muligheten måtte jeg ta, sier Richard Olav Aa.

Fakta

  • Richard Olav Aa har siden 2007 vært investeringsdirektør i Arendals Fossekompani. Her har Aa konsernansvar for selskapets industrielle og finansielle engasjementer. I denne forbindelse har han hatt og innehar ulike styreverv.
  • Han har gjennom flere år innehatt lederstillinger i Elkem-konsernet, både i Norge og USA, og var økonomi- og finansdirektør i Elkem fra 1999 til 2005.
  • Han har også vært administrerende direktør i Norsk Vekst ASA i perioden 2005 til 2007
  • Aa har vært konserndirektør for forretningsutvikling i Bertel O. Steen AS.
  • Richard Olav Aa er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen med spesialisering i strategi og finans.

Legg igjen en kommentar