Windows Marketplace ut til massene

Da Microsoft lanserte Windows Mobile 6.5, så lanserte de samtidig sitt svar til iTunes App Store, Android Market og Ovi, nemlig Windows Marketplace for Mobile.

Hvorfor Microsoft insisterer på å ha så lange produktnavn er en annen diskusjon, men alle Windows Mobile entusiaster gledet seg over å endelig få et slikt alternativ de også. Nedturen var selvfølgelig at Marketplace foreløpig kun var tilgjengelig for de to-tre modellene som faktisk kjører Windows Mobile 6.5. Dette har nå Microsoft gjort noe med.

Alle Windows Mobile 6.0 og 6.1 brukere kan nå laste ned en Marketplace klient direkte på mobiltelefonen sin fra http://mp.windowsphone.com/.

Fantastisk tenkte jeg igår og lastet ned til min HTC Diamond. Etter noen minutter med nedlasting, oppdatering og innlogging med min Live konto fant jeg applikasjoner kategorisert i kategoriene «Kommunikasjon», «Underholdning», «Produktivitet», «Sosiale nettverk» og «Verktøy». Så lang, så vel.

Det som jeg først stusset over, var at de eksakt samme applikasjoene dukket opp som «Mest Populære» og under «Hva er nytt».

Så gikk det opp for meg; det finnes bare ni -9- applikasjoner i hele Marketplace… er det mulig, tenkte jeg!? Så jeg sendte en mail til den største Windows Mobile fanatikeren jeg kjenner for å spørre hva som foregår.

Han kunne fortelle meg at når du som utvikler registrer deg hos Microsoft for å publisere dine applikasjoner til Marketplace, så må du etter en omstendelig registreringsprosess betale 99 dollar og velge et marked. Et marked er et land, så da velger stort sett alle USA for det er det største markedet.

Nå utvikleren så ønsker å spre seg litt og registrere applikasjonen for en nytt marked, for eksempel Norge, så må han først oversette applikasjonen til det markedets språk, for eksempel norsk, også må han betale en ekstra kost på $10 pr. marked.

Slik har det seg altså at Microsoft skryter over hundrevis av applikasjoner tilgjengelig i Marketplace, men bare hvis du skulle bo på andre siden av dammen. For oss nordboere vil det nok ta lang tid før Marketplace er et sted verdt å besøke på jakt etter den gode applikasjonen. Hvis noengang…

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com