TEST: Gratis ringetoner til din telefon

Zedge er et nettsamfunn der brukere kan dele ringetoner, bakgrunnsbilder og themes for alle mulige mobiltelefoner, inkludert Android. Ved å registrere deg på websidene deres får du skreddersydd innholdet etter hvilken telefonmodell du registrerer at du har.

Innholdet er helt gratis av den enkle grunn at alt innhold er brukergenerert, altså man deler innhold. Inntektene til Zedge er basert på reklame. Også i mobilapplikasjonen, det er en liten reklamebanner øverst i alle skjermbildene i applikasjonen.

Nå jobber også Zedge med en Android klient. Denne klienten er i skrivende stund i lukket beta, men vi her på Norsk Androidforum har vært så heldige å få teste den og dette ser veldig lovende ut!

Grensesnittet i applikasjonen er av det bedre jeg har sett, brukervennlig og forståelig med gode ikoner og tekster. Utviklerene er tydelig inspirert av Spotify der de har droppet å legge funksjonalitet under «menu» knappen, men heller laget en ikonbasert menylinje nedest i skjermbildet med en søkeknapp som kan dras opp og ned. Alle bakgrunnsbilder og ringetoner er kategorisert så du kan velge om du vil søke deg igjennom innholdet, eller titte på lister.

Zedge

Du kan merke et element som favoritt, eller du kan laste det ned (til minnekortet). Elementer som er lastet ned kan fra applikasjonen settes som bakgrunnsbilde, ringetone eller varslingslyd (SMS).

Du kan sette ringetoner til å være andre lyder også, som for eksempel varsling i en applikasjon eller alarmlyd, men det får du ikke gjort direkte i applikasjonen. Når du velger varslingslyd fra instillingene i en applikasjon, vil du nå få et valg om du skal hente lyder fra Android System, eller Zedge. Velger du Zedge får du opp en liste over de ringetoner du har lastet ned i Zedge.

Positivt 🙂
– Brukervennlig grensesnitt
– Stort utvalg
– Gratis

Negativt 🙁
– Ikke mulig å begrense søk til en kategori
– Reklamebanneren gjør at applikasjonen av og til henger litt

Brukervennlighet: [Rating:5/6]
Nytteverdi: [Rating:6/6]
Totalt: [Rating:5.5/6]

4 kommentarer om “TEST: Gratis ringetoner til din telefon

  1. Tilbaketråkk: uberVU - social comments

Legg igjen en kommentar