NorgesGruppen med stor satsing på mobilt internett

– Driftsikker og brukervennlig e-handelsløsning gir NorgesGruppen mulighet for å erobre nye markedsandeler. NorgesGruppen satser derfor ”multikanalt” hvor alle kjedenes nettløsninger er med og mobilen en viktig og integrert del av dette, sier Kristin Bigseth i NorgesGruppen.
NorgesGruppen lanserte i sommer ny web og en ny, integrert mobilløsning for butikkjeden Meny.  SPAR følger deretter og så videre en godt planlagt utrulling av de andre kjedene innenfor Norges største handelshus.
For NorgesGruppen var det essensielt at en ny webplattform og CRM-løsning også etablerte mobilkanalen som en integrert del av kommunikasjonsstrategien mot kundene.
– Vi ønsker å ta enda bedre vare på kundene våre og da må vi være tilstede i de kanalene som kundene våre er. Derfor var det viktig for oss å utvide og videreutvikle vår satsning på web samtidig som vi så mobilkanalen som en viktig og integrert del av dette, sier prosjektleder Kristin Bigseth i NorgesGruppen.

Alt skal på mobilen
I praksis betyr det at NorgesGruppen integrerer alle sine kjeder over på webplattformen EPiServer, et arbeid som utvikles og gjennomføres av Creuna.
Parallelt integrerer Mobiletech sin publiseringsplattform og SMS-gateway løsning, slik at innhold som er tilgjengelig på web i prinsippet også er tilgjengelig på mobil.
– Rasjonelt betyr det at vi kan fokusere på å publisere alt innhold, som for eksempel matoppskrifter, nyheter, kampanjer, tilbud, hvor butikkene er og informasjon om butikken gjennom ”webben” og få en automatisk og intelligent tilpasning av det samme innholdet i mobilkanalen, sier Kristin Bigseth som påpeker at interaktivitet i mobilkanalen er viktig. Hun forteller at smart bruk av SMS med lenker til mobilsider har bra effekt og oppfattes som positivt blant brukerne.

Får tips via mobilen
– Kunder som samtykker, og de er det mange av, får spennende tilbud på mobilen og har også tilgang til gode oppskrifter og handlelister mens de er i butikken!
Christian Erichsen, administrerende direktør i Mobiletech, mener at avtalen med NorgesGruppen er et gjennombrudd for selskapet.
– For det første er det et privilegium og jobbe med Norges største handelshus med en løsning hvor man tenker helhetlig, ikke ”bare” web eller ”bare” mobil. For det andre har de visjoner om løsninger og tjenester som utnytter det nyeste og beste innen mobilteknologi og det er et spennende løp å være med på for et selskap som oss, sier Erichsen.
– Vi har tradisjonelt levert våre tjenester i stor grad til mediehus i Norge og ikke minst internasjonalt. NorgesGruppen er et fremragende eksempel på at næringslivet for alvor har oppdaget mobilkanalens egenskaper, sier Erichsen.

Fakta

Mobiletech
Mobiletech er en ledende internasjonal leverandør av løsninger for profesjonell kommunikasjon og presentasjon av websider på mobil. Mobiletech leverer teknologiløsninger til et vidt spekter av kunder innen media, telecom, finans- og industriselskaper, organisasjoner og det offentlige.
Mobiletech ble stiftet i 2005 og selskapet har nå kunder i syv land og
kontorer i Bergen, Oslo, Stockholm, København og Washington DC, USA.

Legg igjen en kommentar