Samsung har Bada seg med nytt operativsystem

Nå kommer Samsung med et eget åpent operativsystem for mobiler, kalt Bada. Dette blir tilgjengelig for applikasjonsutviklere fra og med desember.

Den nye mobilplattformen er en del av Samsungs strategi for å gjøre mobiltelefoner enda mer allsidige. Bada [bada] er koreansk for Hav, et symbol for at utviklerne nå har et hav av muligheter til å skape applikasjoner for forbrukerne.
Mobizmag er ikke i tvil om dette kommer til å bli en verdig konkurrent og spennende konkurrent til iPhone (Apple), Symbian (Nokia) og Android (Google).
Bada er basert på Samsungs erfaringer gjennom utviklingen av de populære mobiltelefonene Samsung Jét og Samsung S5230. Samsungs strategi er å møte forbrukernes ulike behov og livsstiler– ikke minst for operativsystemer – og til de kommende mobilmodellene med operativsystemet Bada kan man laste ned applikasjoner, spill og andre program. Det gjør mobilen enda mer allsidig og personlig.

Utviklingsmuligheter
Å utvikle applikasjoner til Bada er i følge Samsung enkelt. Det brukervennlige utviklingsverktøyet SDK (Bada Software Development Kit) støtter Web Services og kan fra og med desember lastes ned på Samsungs nettside for utviklere av programvare, Samsung Mobile Innovator.
Med SDK kan utviklere ta i bruk nye kreative løsninger i form av applikasjoner og programmer. Disse vil senere finnes klare for nedlastning på Samsungs nye Internett-butikk Samsung Application Store. Applikasjonene kan enten lastes ned til PC-en eller til mobiltelefonen.
Bada har også en egen offisiell hjemmeside som er åpnet. På www.bada.com blir nyheter, produkter og applikasjoner presentert løpende.

Blir mer personlig
Samsung sier i en melding at et åpent operativsystem styrker mulighetene for å skape en enda mer personlig mobil, og få tilgang til de tjenestene og programmene man trenger.
For eksempel kan du laste ned direktelenker og applikasjoner for informasjon om vær og vind, musikktjenester, tips og råd, chatting, reiseinformasjon, prissammenligning og mye mer. Slik får man en mobil tilpasset sine egne behov.
I desember vil Samsung komme med mer detaljer, en utviklerportal og nedlastbare SDK-er, IDE-er og simulatorer.
Samsung sier i pressemeldinger ingenting om hva operativsystemet er basert på, men med tanke på at alle andre nye «smartmobil operativsystemer» de siste årene er UNIX/Linux basert (iPhone, webOS, Android, Maemo), er det vel god grunn til å tro at Samsung prøver seg på det samme?

Fakta

Samsung Electronics

Er det største et av de største elektronikkfirmaene i verden. Det finnes over 58 land, og har over 208 000 ansatte (!). Samsung Electronics er i dag ansett som et av verdens topp 10 selskaper, og er et av bare fire selskaper i Asia (inkludert Japan) som omsetter for over 100 milliarder amerikanske dollar. Samsung har nå 21 prosent av det internasjonale mobilmarkedet.

2 kommentarer om “Samsung har Bada seg med nytt operativsystem

Legg igjen en kommentar