Unik sentralbordløsning i Bergen

Tre TV- og mediaselskaper i Bergen har gått sammen om et felles PC-sentralbord med GSM-antenne fra NetCom. Det spesielle er at de kombinerer dette med Trådløs Bedrift og IP-telefoni.

Caset starter med at Vizrt skulle flytte inn i nye lokaler, i et helt nytt moderne mediehus som heter Vizbygg. Her skulle også andre leietakere som Storm og Media Norge ta plass. Vizrt hadde vært NetCom-kunde i mange år, og jeg hadde en avtale med dem at når de skulle flytte skulle vi se på en totalløsning. Møte mellom meg og dem ble gjennomført i desember i fjor.  Jeg stilte i møtet med en Jablocom GSM-bordtelefon og Trådløs Bedrift som løsning. Jeg la da frem hvordan jeg kunne løse telefonien for dem, sier Bjarne Iversen i Mobilmegleren.
Salgsdirektør Fredrik Gunnestad i Vizrt ønsket å ha et felles sentralbord for leietakerene, dette fortalte mobilmegler Iversen at det ikke var noe problem og løse, men at NetCom måtte godkjenne dette først, noe som gikk greit.
Løsningen består i dag av et felles PC-sentralbord for de tre, hvor sentralbordbetjenten kan se hvilket firma det ringes til. Ellers er det tegnet en driftsavtale med dem, hvor Mobilmegleren har bakt inn en byttepool med lånetelefoner som støtter e-post for Microsoft Exchange. I tilegg har Vizrt en henteavtale for levering og service, samt administrasjon av løsningen.

Kjøpte totalpakke
De ansatte benytter seg i hovedsak av Nokia E71, iPhone og noe HTC-telefoner. De har også en del GSM-bordapparater. En del Mobilt-abonnement er det også. Vizrt har i totalpakken fått innbakt IP-telefoni fra Wind Communications og apparater fra Cisco.
Bakgrunnen for at de ønsket IP-telefoni i tilegg til mobiltelefoni, er at de Vizrt-ansatte ringer til utlandet for mellom 60 og 70 prosent av den totale trafikken. Vizrt har nemlig 30 kontorer og kunder over hele verden.
Vizrt eier webpubliseringsselskapet Escenic i Oslo som også har fått eget PC-sentralbord fra NetCom og har også en totalløsning.

Veldig fornøyd
Vi er meget fornøyde med den totale telefoniløsningen og sentralbordet. Mobilmegleren har med NetCom på laget klart å sette sammen en som virker helt etter forventningene. Vi benyttet tidligere mobiltelefoni fra telenor, og NetComs løsning hjelper oss å holde telefoni kostnadene nede, noe vi er opptatt av, sier salgsdirektør Fredrik Gunnestad i Vizrt.
Gunnestad berømmer Mobilmegleren ettersom servicen har vært bra og at Vizrt har bare en kontaktperson, nemlig Bjarne Iversen. Dette var et ufravikelig krav fra Fredrik Gunnestad og Vizrt-organisasjonen.
Det tekniske opplegget til Mobilmegleren og NetCom er enkelt og det fungerer helt topp. Sånt liker vi i en travel arbeidshverdag, sier Fredrik Gunnestad.
Antall brukere
VIZRT: 70
Media Norge: 25
Storm Weather Center: 45
Escenic: 50

Fakta

Vizrt
Er et programvareselskap som lager innholdet produksjonsverktøy for digitale medier industrien – fra 3D-grafikk og kart, til integrert video arbeidsflyt løsninger og online publiseringsverktøy. Vizrt programvare brukes av mange av verdens kringkastere og forlag. Hovedkontor er i Bergen, Norge. Vizrt har over 30 kontorer over hele verden.

NetCom
Er et svenskeid teleselskap med hovedkvarter i Nydalen i Oslo. NetCom ble Norges første private teleoperatør i 1991 og fikk innvilget konsesjon for å drifte ikke-statlige GSM mobilnett i Norge. Tjenestene ble lansert kommersielt i 1993. NetCom er i dag et heleid datterselskap av TeliaSonera. Driften er konsentrert rundt mobiltelefoni og mobil dataaksess. Med cirka 1,2 millioner kunder plasserer de seg som Norges nest største mobiloperatør etter Telenor.

Legg igjen en kommentar