En verdig og frittalende mottager av hederprisen

Willy Jensen, sjefen sjøl i Post- og teletilsynet, fikk hedersprisen under Gulltasten-kåringen. En mer verdig, frittalende og uredd prisvinner skal du lete lenge etter.

Mobizmag.no gratulerer Willy Jensen med hedersprisen! I årevis har han vært der. Selv om enkelte operatører ikke har likt det, så er Jensen den beste sjefen Post- og teletilsynet kunne ha fått.

Willy Jensen er ikke til å misforstå. Og mobilbransjen har trengt en påpasselig vaktbikkje som kunne oppdra dem. Dersom ikke Jensen og mange av hans dyktige medarbeidere hadde vært der, så ville mobilbransjen raskt kunne ha utviklet seg til å bli en negativ cowboybransje. Selv om det gjennom årene har vært noen utskudd, så består mesteparten av mobilbransjen i dag heldigvis av seriøse aktører.

Willy Jensen er perfekt i sin rolle som vaktbikkje for mobilbransjen. Som bikkjer flest kan han bjeffe og glefse, men er du snill og følger regelverket, så logrer han. Jensen er berømt for sin lune humor med tilhørende skarpskodde kommentarer. Putt en krone på Willy Jensen og du får en femtilapp igjen. I hvert fall verbalt. Jensen er ikke redd for å si sin oppriktige mening. Han er derfor en drøm for oss journalister.

Willy Jensen slapper sjelden av i sin rolle som sjef for Post- og teletilsynet. Og godt er det. Dersom du lurer på det, så er hans tilbakelente posisjon på bildet kun til ære for fotografen …

Her er Gulltast-juryens begrunnelse
«Årets hederspris går til en person som har gjort veldig mye for å håndtere overgangen fra et telemarked preget av monopol, til noe som nærmer seg fri konkurranse. Ikke alle har vært like glad for det, men vi forbrukere har hatt stor glede av prisvinnerens evne til å holde ganske så viltre markedsaktører i ørene. Og det har ikke alltid vært like enkelt når man er, som prisvinneren, en talefør person, en høyttalende sådan, som bobler over av egne standpunkter, men som må finne seg i av å bli fjernlobotomert av grå eminenser i departementet.

Men i løpet av mange år har årets hedersperson vist at det hjelper å tale Roma midt imot. Nå har selv gråkledde, men ellers så usynlige departementale eminenser, latt seg påvirke og skjønt at monopol er et fyord.
Prisvinneren har med stor iver gjort en jobb som ikke alltid har medført popularitet, men vært både synlig, tydelig og uredd. Derfor er det en stor glede å kunne dele ut hedersprisen som en anerkjennelse, men også som en trøst for alle sure minene som er pådratt i årenes løp. Dette årets pris er også litt inspirert av Obamas fredspris. Den skal være like mye en inspirasjon til kommende gjerninger som til de du har gjort, Willy Jensen»

Legg igjen en kommentar