En flott telefon for en miljøbevist mobilcowboy

Så er den her Samsungs miljømobil med solcelle og kun av resirkulert/resirkulerbart materiale. Den heter GT-S7550 Blue Earth og kommer i en brun pappeske som minner om innpakkingen av billig sekstitalls julepynt fra Japan.

Se bildeserie av Samsungs Blue Earth-mobil

Når jeg først fikk åpnet den miljøtrendige esken så jeg den kuleste telefonen jeg har sett til dags dato. Med en blå skyggelakkert front, en utmerket tre tommers berøringsskjerm og de sedvanlige tre Samsungknappene (løft av, tilbake og legg på/av)på fronten.  Baksiden er et solcellepanel.

På den ene langsiden er kombi USB/lader tilkobling, skjermlås og kamerautløser.  På den andre siden er volumkontrollen.

Denne kan også brukes til å bla side for side i lister, for eksempel i innboksen. Å bla med rullefunksjonen på berøringsskjermen kan være en komplisert øvelse på hesteryggen. Skulle de virkelig fått det til, ville de la streken som viser at det er mer enn en side være på, selv om ikke skjermen ruller.

Menyene er delt over tre skjermbilder. Dette gir flere direktevalg til funksjoner og dermed en mer oversiktlig menyverden med færre undermenyer. Widgets har også kommet for å bli på Samsungtelefoner.

Telefonen har tre skjermbilder hvor et utvalg av widgets kan organiseres etter eget ønske. Det er tydelig at på denne telefonen har både berøringsskjerm og widgetsutviklingen kommet over nyfødtstadiet og inn i småbarnstadiet.

Når det gjelder de miljømessige sidene har været på Østlandet de siste ukene begrenset testen av solcellen til bordlampa og konstatert at batteriet på skjermen blir rødt med en liten sol når den lades av solcellen.

Miljøfunksjonene, egen skjermmodus og skrittteller med omregning til Kcal, spart CO2 eller antall trær spart er og blir gimmiks.

Mobilen har alt jeg forventer av en telefon til cirka 3500 kroner: Kamera (3,15MP), radio, MP3 spiller, GPS, Wi-Fi , o.s.v.

Alle funksjonene er lett tilgjengelige og konfigureringen er problemfri.

Som alltid er det noe som mangler og her mangler blits og hukommelse, men det er kanskje ikke miljøvennlig. Brukerveiledning eller veiledningssiden som jeg kaller det ene arket, er noe jeg ikke orker å kommentere i denne potensielle depresjonstiden.

Ja, dette er noe for en ensom mobil cowboy på sommerprærien, når jeg ikke trenger blits og kan lade hele dagen, hele dagen lang. Så får jeg heller skrive min egne bruksanvisning.

Pluss  🙂

  • Design
  • Miljøbevist matriale
  • Menyene

Minus  🙁

  • Mangler blits
  • Bruksanvisningen
  • Lite hukommelse

Mobiltelefonen [Rating:5/6]
Funksjonene [Rating:4/6]

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com