TEST: iPhone som den ultimate fjernkontroll

Forrige uke kjøpte jeg meg en ny Mac Mini til bruk som HTPC i stua. Siden sist jeg kjøpte en Mac, har Apple blitt gjerrige og legger ikke lenger ved fjernkontrollen. Jeg nekter å kjøpe noe jeg absolutt mener burde fulgt med, så jeg sjekket istedet ut mulighetene til å bruke den gamle iPod Touch-en min som fjernkontroll.

Det viste seg å være flere utmerkede muligheter så jeg har sett nærmere på tre forskjellige løsninger:

Apple Remote

Apple sin kjekke applikasjon kalt Remote er det mest opplagte alternativet. Med Remote kan du styre iTunes-biblioteket på omtrent samme måte som du spiller musikk på din iPhone. Du må først linke opp iPhone’en mot iTunes via WiFi, så kan du navigere og styre alt av musikk på PC’en din. Du kan søke opp artister, plater og du kan spille av spillelister eller bruke Genius-funksjonen.

Fordelen med Apple Remote er at du trenger ikke se på skjermen i det hele tatt, ja du trenger ikke engang slå på skjermen. Ulempen er at Remote er begrenset til kun å styre musikken i iTunes.

Apple Remote finner du gratis i App Store og virker kun mot iTunes.

Vurdering: [Rating:4/6]

Rowmote

Rowmote koster 6 kroner i App Store også må du installere Rowmote Server på Mac’en din. iPhone kommuniserer så med Mac-en over WiFi. Ingen Windows støtte, kun Mac.

Grensesnittet på iPhone er samme knapper som du finner på Apple sin fjernkontroll, men i motsetning til den originale fjernkontrollen, kan du med Rowmote fjernstyre alle mulige medieavspillere som finnes til Mac plattformen, inkludert Spotify.

Ulempen med Rowmote er at grensesnittet er litt for enkelt. Til bruk med Frontrow er det utmerket, men for eksempel til Spotify blir det for begrensede muligheter. Det finnes en Pro versjon med flere muligheter, men da stiger også prisen til 30 kroner.

Vurdering: [Rating:3/6]

Mobile Air Mouse

Det siste alternativet jeg har sett på er Mobile Air Mouse. Som med Rowmote må du installere en «server» programsnutt på Mac-en eller PC-en (ja, her støttes også Windows) som iPhone kommuniserer med via WiFi.

Mobile Air Mouse kan du laste ned gratis fra App Store, og hovedpoenget er nettopp at du kan bruke din iPhone som mus til PC-en… men det er også mye annen funksjonalitet gjemt i denne perlen av en applikasjon.

Ved siden av å gi deg en styreflate du kan bruke som mus, så får du også opp tastaturet så du kan skrive på PC’en med iPhone’en. Du kan også velge tre andre layout’s istedet for tastaturet.

Det første gir deg blandt annet snarveier til nettleser, Frontrow (kun Mac), iTunes og iPhoto (kun Mac). Det andre er tilpasset nettleseren med hurtigknapper for navigering. Det tredje er et sett med knapper for styring av iTunes.

Hurtigknappene kan konfigureres for å fungere mot forskjellige applikasjoner. Det er noen ferdig-konfigurerte som for eksempel iTunes og VLC, mens det er lekende lett å konfigurere Spotify for eksempel også.

Vurdering: [Rating:6/6]

Konklusjon

Flowmote falt raskt igjennom med et for minimalistisk grensesnitt.

Apple Remote og Mobile Air Mouse er egentlig to helt forskjellige produkter for to forskjellige typer bruk, så å kåre en vinner mellom de to synes jeg blir vanskelig.

Løsningen er egentlig ganske enkel … begge to er gratis så jeg anbefaler å installere begge, sammen blir de dynamitt!

2 kommentarer om “TEST: iPhone som den ultimate fjernkontroll

  1. Bruker Air Mouse på WinXP, men har ikke klart å få den til å fungere sammen med Spotify. Av en eller annen årsak virker det som om Spotify ikke får med seg Ctrl-kommandoene.

    Andre som har opplever dette?

Legg igjen en kommentar