Jo Lunder ble styreleder i VimpelCom

Telenor og Altimo har besluttet å utnevne Alexander Izosimov til konsernsjef (CEO) i VimpelCom Ltd. og Jo Lunder (bildet) til styreleder.

Lunder, Leonid Novoselsky og Dr. Hans Peter Kohlhammer blir uavhengige styremedlemmer i VimpelCom Ltd.

5. oktober kunngjorde Telenor og Altimo en avtale om å kombinere sine respektive eierandeler i den ukrainske mobiloperatøren Kyivstar og den russiske mobiloperatøren OJSC VimpelCom i det nye Bermuda-registrerte selskapet VimpelCom Ltd., med hovedkontor i Nederland.

Nå er Telenor og Altimo enige om valgene av kandidater til å fylle viktige lederposisjoner i VimpelCom Ltd.: Alexander V. Izosimov, som i dag er ikke-operativ direktør i OJSC VimpelCom, vil bli konsernsjef (CEO) i VimpelCom Ltd., og Jo Lunder vil bli uavhengig styremedlem og styreleder. Leonid Novoselsky og Dr. Hans Peter Kohlhammer blir uavhengige medlemmer av styret for VimpelCom Ltd.

– Det er med stor tillit vi kan kunngjøre at to så fremragende og erfarne personer som Alexander Izosimov og Jo Lunder, skal lede vårt nye felles selskap. De har begge unik kunnskap om mobilmarkedet og vil bidra til å sikre en fremgangsrik utvikling av det nye selskapet. Begge har gitt betydningsfulle bidrag til at OJSC VimpelCom er blitt en av Europas ledende mobiloperatører. Da Telenor investerte i VimpelCom i 1998 hadde selskapet bare 300.000 kunder, et antall som i dag overstiger 65 millioner. Fra å være en liten, Moskva-basert operatør, har OJSC VimpelCom nå virksomheter i ni land i tillegg til Russland. Alexander Izosimov og Jo Lunder har begge bidratt sterkt til denne suksessen og sammen vil de kunne fortsette å skape suksesshistorie fra vår nye base i Nederland, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Alexei Reznikovich, CEO i Altimo, kommenterer:
– I denne fasen, når vi nå skal sparke i gang vår nye, spennende satsing, er det svært viktig å understreke betydningen av kontinuitet basert på nåværende suksess. Dette er en hovedgrunn til at vi har valgt Jo Lunder og Alexander Izosimov til å videreutvikle vår nye felleseide mobiloperatør, VimpelCom Ltd. De har en unik rekke av dokumenterte suksesser og det er med tillit vi ønsker dem all mulig lykke i deres anstrengelser for å utvikle vår nyskapning til å bli en ledende vekstmarkeds mobiloperatør.

Styreleder

Jo Lunder er i dag konserndirektør i FERD, en av Norges største privateide finans- og industrigrupper. Tidligere var Lunder konsernsjef (CEO) i Atea ASA, et av Europas største IT-infrastruktur selskap notert på Oslo Børs. Før det var han adm. direktør i Telenor Privat og viseadm. direktør i Telenor Mobil.

Jo Lunder har vært medlem av styret for OJSC VimpelCom siden mai 2002.  I sin tid i OJSC VimpelCom, hadde Lunder stilling som styreleder, konsernsjef (CEO) og visekonsernsjef (COO).  I tillegg er Lunder i dag styreleder i Aibel-gruppen, Nordens nest største olje- og gass serviceselskap, styreleder i Elopak AS, verdens tredje største selskap for emballasje av flytende produkter og styreleder i Swix Sport AS, en global leverandør av vinterklær og skiutstyr.

Lunder har en universitetsgrad (B.A) fra Handelshøyskolen i Oslo og en universitetsgrad i bedriftsledelse (MBA) fra Henley Management College (UK). Jo Lunder er 48 år gammel og er norsk statsborger.

Konsernsjef (CEO)

Alexander Izosimov var OJSC VimpelCom’s toppsjef fra oktober 2003 og til april 2009. Izosimov er i dag styreleder i GSM Association og sitter i styrene til Baltika Breweries Plc., MTG AB og Dynasty Foundation.

Izosimov er også medlem av det russiske rådet «Council on Competitiveness and Entrepreneurship in Russia». Før han begynte i OJSC VimpelCom, hadde Izosimov lederstillinger i Mars Inc. i Moskva og i McKinsey & Company i Stockholm og London. Izosimov har en Master of Science fra Moscow Aviation Institute og har en universitetsgrad i bedriftsledelse fra INSEAD. Izosimov er 46 år gammel og er russisk statsborger.

Uavhengige styremedlemmer
VimpelCom Ltd.’s styre vil bestå av ni medlemmer, tre utpekt av Telenor og tre av Alfa, mens tre vil være uavhengige. I tillegg til Jo Lunder, vil de uavhengige styremedlemmene i VimpelCom Ltd. bestå av følgende personer:

Leonid Novoselsky
Leonid Novoselsky har vært medlem av styret for OJSC VimpelCom siden juni 2006.  Han er en av stifterne og er adm. direktør i Gradient Group. Novoselsky har også vært adm. direktør for LLC «Arbat Prestige Gradient» siden 2005 og en av stifterne og partner i LLC «Trade House Symposium» siden 2007.

Fra september 2008 var Novoselsky styremedlem i OJSC «Protec», en av de største farmasøytiske distributørene i Russland. Novoselsky er utdannet ved Moscow Institute of Steel and Alloys og har en universitetsgrad i bedriftsledelse fra University of Pennsylvania Wharton Business School. Leonid Novoselsky er 39 år gammel og er russisk statsborger.

Dr. Hans Peter Kohlhammer
Hans Peter Kohlhammer har vært styremedlem i OJSC VimpelCom siden juni 2008. Dr. Kohlhammer har vært øverste leder (CEO) av Kohlhammer Consulting siden august 2006 og vært CEO i Broadnet AG i Hamburg fra desember 2006 til oktober 2007.

Fra 2003 til 2006 var Dr. Kohlhammer CEO og øverste leder av teleselskapet SITA SC i Geneve.  Fra 2001 til 2003 var han President og CEO i Grundig AG. Dr. Kohlhammer har en doktorgrad i matematikk fra universitetet i Bonn.  Dr. Kohlhammer er 62 år gammel og er tysk statsborger.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com