Først med godkjent mobiltilbud til barn og unge

Chess er først ute med mobilabonnementer for barn og unge som er godkjent av organisasjonen Barnevakten og som bidrar til langt større foreldrekontroll.

– Barn og unge utgjør et milliardmarked og det er grunnen til at andre operatører ikke har fulgt opp det Chess nå gjør, sier Øystein Samnøen i Barnevakten.

Chess har i samarbeid med Barnevakten utviklet kontantkort for barn i aldergruppen inntil 12 år, og fra 13 til 18 år, gjennom KingKontant Kidz og KingKontant Teenz.

– Vi har forsøkt å skreddersy abonnementer for de unge, hvor vi vektlegger tillit og trygghet. Enkelte begrensninger er lagt inn, dette for at vi ønsker at foreldre skal ha trygghet når de velger mobilabonnement til barna sine, forteller markedsdirektør i Jarle Alvær i Chess.

– Vi er opptatt av tre forhold: hindre kontakt med uvedkommende, beskyttelse mot overforbruk og beskyttelse mot innhold som ikke er beregnet for barn og ungdom. Fordelen med disse abonnementene er at i stedet for å reservere seg mot tjenester må foreldrene aktivt åpne opp tjenestene, sier Samnøen.

Der er ikke å mulig å kjøpe innhold som ringetoner, logoer og likende tjenester med KingKontant Kidz. Foreldre kan imidlertid selv velge tjenestetilbudet til barna via Min Side på Chess.no.

Mobilnummeret til de yngste vil heller ikke bli  oppført i telefonkatalogen.

– Vi har satt opp sperrer for teletorgtjenester, data og MMS. Men barna kan sende SMS gratis til alle Chess- og Netcomkunder, selv på tomt på kontantkort, forteller Alvær.

I konseptet for de mellom 13 til 18 år ligger det flere muligheter, men også begrensninger.

– Dette konseptet ligner på KingKontant Kidz, men med en begrensning på 250 kroner per måned for innholdstjenester som ringetoner og logoer, sier Alvær.

Barnevakten har dialog med alle de store mobilselskapene i Norge og prøver å få samtlige å legge til rette for mer barnevennlige abonnenter. Mange foreldre har ikke kontroll over mobilbruken til de unge, og en klassisk felle er å føre opp abonnomentet på en forelder.

– Da blir barnet oppfattet som voksen og får i realiteten adgang til de voksnes verden med alt det innhold dette kan føre med seg, sier Alvær.

Legg igjen en kommentar