Opera Mobile 10 blir enda bedre

Forskjellen mellom Opera Mini og Opera Mobile, er i hovedsak at Opera Mini er en javabasert nettleser hvor all trafikk komprimeres via Opera sine proxy servere, mens Opera Mobile er spesielt utviklet til hver enkelt plattform. Opera Mobile har derfor tradisjonelt sett vært bedre integrert, hatt mer funksjonalitet og tettere knyttet opp mot mobilprodusentene.

Fra og med Opera Mobile 9.7 har Opera inkludert en mulighet for å bruke Opera Turbo. Opera Turbo gjør det samme som Opera Mini, kjører trafikken via Opera sine proxy servere, som dermed gir deg litt bedre hastighet og mindre data å laste ned, men som går utover kvaliteten på bilder spesielt.

Opera lanserte for en liten stund siden Opera Mobile 10 Beta 1 for Symbian-baserte telefoner. Kort tid etter ble den også tilgjengelig for Windows Mobile telefoner.

Nå har Opera lansert Beta 2, og foruten bug-fikser, har de nå også lansert to nye funksjoner.

Opera Download Manager
En Download Manager som holder oversikt over filer du har lastet ned.

Kanskje ikke det mest nyttige på en mobiltelefon, men laster du ned mye installasjonsfiler og dokumenter, kan dette være nyttig fremfor å lete fram filene med en filutforsker. Spesielt på Symbian hvor filstrukturen er mildt sagt ulogisk…

Opera Link
Bytter du ofte telefoner? Da er dette en kremfunksjon! Ved å lage deg en Opera konto, kan du synkronisere bokmerker og speed dial‘s mellom enheter.

Har du en mobiltelefon som kan kjøre Opera Mobile 10, vil jeg varmt anbefale det fremfor å kjøre Opera Mini. Letteste måten å finne det ut på, er ved å navigere deg til http://m.opera.com/next/ fra mobiltelefonen din, da sjekker Opera hvilken versjon du kan bruke og gir deg nedlastingslink(er).

Legg igjen en kommentar