– Myndighetene må bytte ut faksen med mobilen!

Politi og helsevesen bruker faks for å varsle om alvorlige hendelser og det tar timesvis før livsviktig informasjon når leger og politikamre.  – Det er på høy tid at faksen erstattes med systemer for elektronisk informasjon.

Det sier daglig leder Ivar Presttun (bildet) i PSWinCom.

Faktum er at enhver lege og enhver politimann bærer med seg verdens beste massekommunikasjonsmiddel 24 timer i døgnet. Norge er blant verdens fremste på mobiltelefoner. Vi er også i verdenstoppen innen teknologi for informasjon via SMS meldinger.

– Det kreves kun tilgang til en helt alminnelig PC og et enkelt standardprogram for SMS tjenester for å massekommunisere eller informere direkte til et utvalg av nøkkelpersoner, sier Presttun.

I følge Presttun har SMS den senere tid blitt brukt i varsling av terrortrusler mot skoler. På få minutter har alle elever, foreldre og ansatte fått informasjon om problem og nødvendige forhåndesregler. På samme måte har nå deler av helsevesenet tatt i bruk SMS i akuttberedskapen rundt svineinfluensa vaksiner.

– SMS ansees i dag så sikkert at bankvesenet har etablert SMS bank og kommuniserer passord via SMS. Teknologileverandørene har utviklet systemer som ansees som svært sikkert av næringsliv og institusjoner.  I samfunnet brukes SMS til å kommunisere alle typer korte meldinger hvor det haster å nå frem til hver enkelt.

– Kostnadene for SMS basert kommunikasjon er marginale og statistikker viser at 95 prosent av meldingene blir lest umiddelbart.  En kombinasjon av SMS varslig og en henvisning til en nettside ville løse informasjonsutfordringen til Helsedirektoratet og Politiet som de siste dagene har vært diskutert i media. Vakttelefonene som i dag benyttes er i hovedsak koblet mot mobiltelefonnettet.

– Med lave kostnader, og basert på eksisterende teknologi med tilstrekkelig sikkerhet og treffsikkerhet, kan SMS erstatte faksen i løpet av et par dager, avslutter Prestun.

Legg igjen en kommentar