Automatisk kjørebok på mobilen sparer miljø og skatt

Nå kan du få automatisk kjørebok som tilleggstjeneste til mobilabonnementet hos Telenor. Erfaringer så langt viser store miljøgevinster samt besparelser i både personbeskatning og arbeidsgiveravgift.

– Telenor har valgt en ny strategisk retning i sitt partnerarbeid, sier leder for Telenors bedriftsmarked, Abraham Foss.

– Kort fortalt går dette ut på at vi plasserer oss tettere sammen med våre partnere i en setting der vi jobber annerledes for å skape større innovasjon nærmere kundene våre. Dette skjer ved at vi åpner opp våre grensesnitt mot mobilnettet, og gjennom det skaper nye forretningsmodeller for både Telenor og våre partnere. Dette gir økt verdi for våre felles kunder, sier Foss.

Faktureres via mobilfakturaen
Blant innovative applikasjonspartnerne som Telenor samarbeider med om nye løsninger er Zeekit fra Kolbotn. Deres løsninger omfatter blant annet en automatisk kjørebok, som Telenor fakturerer kunden via mobilfakturaen.

Kunden får en fast og forutsigbar månedspris, inkludert mobiltrafikken som går med til å sende posisjonsdata underveis, mens partneren har ansvaret for å levere og supportere tjenesten.

Automatisk registrering av all kjøring
Ved hjelp av den automatiske kjøreboken, Autozeek, blir all kjøring automatisk registrert med antall kilometer, tid samt start- og stoppsted med adresser. Ordningen er web-basert med eget brukernavn og passord og har mulighet for sporing av bilen ved eventuelt tyveri.

Du kan selv kontrollere og eventuelt redigere kjøreboken før rapportering.

– Alt dette skjer helt automatisk uten at kundene trenger å gjøre noe som helst når de er ute og kjører; enkelt og greit, sier Terje Larsen i markedsavdelingen hos Telenor Norge Bedrift..

Besparelser for alle

Erfaringer fra flere brukere av automatisk kjørebok viser et klart bilde av reduserte skatter og avgifter både for arbeidsgiverne og deres medarbeidere. Tall fra regnskapene viser i tillegg en oppløftende gevinst med lavere drivstoffutgifter – som igjen reduserer miljøutslippene.

Daglig leder i Zeekit, Per-Arne Ellefsen, er også spent på resultatene av markedssamarbeidet med Telenor.

– Etter mange års samarbeid med Telenor er det gøy å gå ut i fellesskap med et produkt begge parter har tro på, og som skaper verdi for våre felles kunder, sier Ellefsen.

3 kommentarer om “Automatisk kjørebok på mobilen sparer miljø og skatt

 1. Hmm… dette forstår jeg ikke helt:

  «Erfaringer fra flere brukere av automatisk kjørebok viser et klart bilde av reduserte skatter og avgifter både for arbeidsgiverne og deres medarbeidere. Tall fra regnskapene viser i tillegg en oppløftende gevinst med lavere drivstoffutgifter – som igjen reduserer miljøutslippene.»

  Hvordan kan automatisk kjørebok redusere skatter og avgifter, samt gi lavere drivstoffutgifter?

 2. Hei Morten!
  Desverre er det mange bedrifter og ansatte som ikke er klar over regelverket knyttet til bruk av tjenestebiler (f.eks.varebil med grønne skilter), billønnsordninger samt kjøregodtgjørelse og hvilke krav til dokumentasjon som kreves av ligningsmyndighetene.
  I skattesaker er det selskap og ansatt som må bevise og dokumentere om det stilles spørsmål til bruken av kjøretøyene.

  Brukes en tjenstebil til privatkjøring så SKAL bruker lignes og skattes for fri bil (hele året), sjablongtillegg. Evt. beskattes for kjøring mellom hjem og arbeidssted om det er en såkalt arbeidsreise. I disse tilfeller kan det spares skatt og arbeidsgiveravgift om man kan fremlegge en korrekt ført kjørebok og at man ikke bruker bilen privat forruten sporadiske bruk, avtalt med arbeidsgiver.

  Som følge av bevisthet både hos selskaper og ansatte i forhold regelverket og dokumentasjonskrav, har mange valgt å innføre automatisk kjørebok. Det betyr at selskapets biler blir brukt mindre i privat sammenheng, ligningsmyndighetene får nødvendig dokumentasjon og man slipper den manuelle jobben med føring av kjøreboken og sparer da tid.

  Dette reduserer risikoen for skjønsligning, straffeskatt og ekstra arbeidsgiveravgift.

  Mange med billønnsordninger og kjøregodgjørelse «glemmer» eller gidder ikke skrive alle de korte turene i en manuell kjørebok(snakker av erfaring), som betyr at man ikke får betalt for dette (kjøregodgjørelse), eller redusert skatt og arbeidsgiveravgift (billønn).

  Håper dette ga deg svar på spørsmålene Morten. Ha et riktig godt nytt år.

 3. Spar flere tusenlapper i året med denne applikasjonen for iPhone og iPod Touch: Kjøreboka 2010. Les mer her:

  Her kan du spare enda mer, da denne appen har med tilleggsutgifter og ekstra kjøretillegg som passasjertilleg, tilhengertillegg og annet.

  http://www.apphuset.com/apps/kjoreboka/

Legg igjen en kommentar