VIDEO: Mobilapplikasjonene du nektes å kjøpe

SPB Software er en gammel traver når det gjelder utvikling av mobilapplikasjoner og tjenester. De er spesielt kjent for kvalitetsprodukter på Windows Mobile plattformen, men utvikler også produkter for iPhone, Symbian, Blackberry og Android.

Nylig vant deres webTV løsning, SPB TV, Android Developer Challenge 2 for beste multimedia produkt.

SPB TV er en ganske genial løsning som gir deg tilgang til å streame en mengde TV kanaler samt en omfattende TV guide.

Dessverre får du som nordmann ikke lov til å kjøpe dette produktet. ..

Google har nemlig ikke valgt å åpne for kommersielle applikasjoner i Android Market her i Skandinavia. Det betyr at vi kun får tilgang til gratis-applikasjoner.

Det hersker stor uvisshet om hvem som egentlig er ansvarlig for at Android Market er så begrenset her i Skandinavia. Det har vært umulig å få noen konkrete svar på dette fra Google og HTC, men en bruker på Norsk Androidforum klarte å få dette ut av Telenor sin supportavdeling:

Vi har hatt møte med Google ang dette, og vi jobber med å få til betaling av applikasjoner så raskt som mulig. Dette står ikke på oss, men på hvilke markeder Google prioriterer å lansere betaling i. Slik det ligger ann i dag er det kun de store markedene som får betalte apps. Vårt mål er å få norden til å bli et test marked pga høy villighet blandt kundene våre til å kjøpe applikasjoner, men det ligger som sagt utenfor vår kontroll.

Så der har du det… Det er altså Google sin skyld at kjøpere av Android telefoner ikke får den fulle opplevelsen slik det reklameres med på bussholdeplasser, blader og TV for tiden.

Ja, så var det videoen, her er en video av verdens beste mobil-TV applikasjon som du altså ikke får lov til å kjøpe:

2 kommentarer om “VIDEO: Mobilapplikasjonene du nektes å kjøpe

  1. Det kan fint kjøpes et annet sted en marked.
    kan ikke se problemet…

Legg igjen en kommentar