I dag åpner verdens første 4G-nett i Oslo!

Klokken 1200 i dag åpner NetCom verdens første 4G-nett for kundene sine. Dermed blir Oslo den første byen i verden med neste generasjons superraske mobile bredbånd.

4G betegner neste generasjon mobilnett, med ti ganger høyere hastigheter for mobilt bredbånd enn dagens Turbo 3G.

Åpnes av statsråden

Når fornyingsminister Rigmor Aasrud åpner NetComs 4G-nett klokken 1200 mandag, blir Oslo den første byen i verden med det nye superraske mobilnettet.

– Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier administrerende direktør August Baumann  (bildet) i NetCom.

Åpner for salg
NetCom har et begrenset antall 4G-modemer tilgengelig i desember, som legges ut for salg på netcom.no i dag.

– 4G gir hastigheter for mobilt bredbånd som kan sammenlignes med de aller beste løsningene vi har i veggen hjemme. Det åpner for helt nye mobile muligheter, og vi er veldig spent på hvordan nyheten blir mottatt av kundene våre, sier Baumann.

Forsetter utbyggingen

NetCom fortsetter utbyggingen av 4G både i hovedstaden og andre deler av landet.

– Nye sendere vil fortsette å dukke opp i Stor-Oslo de nærmeste månedene for å sikre stadig bedre dekning og tilgjengelighet. Utover 2010 ønsker vi å bygge videre, med fokus på de tettest befolkede områdene i første omgang, sier Baumann.

Legg igjen en kommentar