Sammen om internasjonalisering av MiniTV

To organisasjoner som jobber med kringkastet mobil-TV har inngått et samarbeid for å bedre koordinere og promotere relevante initiativ verden over.

Dette skjer samtidig som man ser en kraftig vekst i bruken av DMB (Digital Multimedia Broadcasting) som standard for mobil-TV og radio på fem kontinenter.

DMB Alliance er en koreansk organisasjon som fokuserer på å støtte opp under introduksjon av DMB globalt ved å tilby tekniske løsninger. Organisasjonen har 37 medlemmer.

International DMB Advancement Group (IDAG), som ledes av en nordmann, har 13 medlemmer fra 11 land I Europa og Asia.

IDAGs hovedfokus er på innhold, tilleggstjenester, forretningsmodeller og mottakere.

– Ved å kombinere kompetanse, kunnskap og krefter vil organisasjonene sammen stimulere og skape et massemarked for mottakere og tjenester verden over, sier Dr. Dae-Ung Kim som er president i DMB Alliance.

DMB er en europeisk teknologi som koreanske selskaper har videreutviklet og kommersialisert. Den inkluderer også digitalradio (DAB og DAB+), noe som er spesielt viktig i Europa og Australia.

DMB Alliance og IDAG jobber også for å best mulig kombinere DMB med andre distribusjonsteknologier som 3G og WLAN for å sikre interaktivitet og funksjonalitet for blant annet video i opptak.

– Vi er fornøyd med å kunne bidra med ekstra momentum på et tidspunkt hvor vi ser at DMB-teknologien virkelig tar fart på grunn av dens ekstreme kostnadseffektivitet og fleksibilitet, sier Gunnar Garfors som leder IDAG.

Han er også sjef for Norges mobil-TV som står bak MiniTV i Norge.

Fakta

  • MiniTV gikk på lufta i Stor-Oslo, med 6 TV- kanaler og 14 radiokanaler, via DMB i mai i år.
  • DMB-tjenester lansert i Sør-Korea, Ghana, Italia, Kina, Polen og Malaysia mens MiniTV lanseres i Nederland, Malta, Hongkong og Vietnam tidlig neste år.
  • En rekke land, inkludert Storbritannia, Tyskland, Egypt, Indonesia og Irland tester DMB mens Australia, Frankrike, Canada og Mexico med flere bruker teknologien til radiotjenester.

Legg igjen en kommentar