Mobilmagasiner på nett fusjonerer

Mobile Business Magazine og Norsk Androidforum slås sammen. Målet er å få Google-oprativsystemet bedre kjent hos næringsliv og privatpersoner, slik at det kan skapes mer mobil business og nye innholdstjenester i Norge.

Mobizmag.no og Androidforumet har ingen bindinger til Google-konsernet.

De to nettstedene samles under navnet Mobizmag.no, som i dag brukes av Mobile Business Magazine. Androidforumet vil bli en sentral del av Mobizmag.no, som har vært på internett siden 2007.

Her finner du det nye Androidforumet! (Du finner også en link til forumet i toppmenyen vår)

Norsk Androidforum ble startet av Gaute Holmin sommeren 2009 og har raskt samlet mange av Norges brukere og utviklere av mobiloperativsystemet Android i et brukergenerert nettsamfunn.

System fra Google
– Android-plattformen er veldig spennende, og er utviklet av den amerikanske søkemotorgiganten Google. Vi ser at Android i lag med Windows Mobile fra Microsoft og iPhone-plattformen til Apple vil være en av de mest sentrale operativsystemene for mobiltelefoner i fremtiden. Dette er en av grunnene til at engasjementet på brukerforumet er så stort, sier redaktør Gaute Holmin i Norsk Androidforum, som nå blir fagredaktør og blogger i Mobizmag.no.

En av Norges største
– Ettersom vi skriver mye om hvordan skape business med mobiltelefoner og allerede har mange mobilinteresserte lesere i næringslivet og i privatmarkedet, så er det bra at vi fusjonerer med Norsk Androidforum. Dette vil kunne gi en nyttig merverdi for alle parter – også for våre mange lesere på papir. Stoff om Android og andre mobiloperativsystemer vil også være med i papirversjonen av Mobile Business Magazine, som har vært publisert siden 2005, sier nettredaktør Trond Heggelund i Mobizmag.no

Papirutgaven kommer ut fire ganger årlig, og blir publisert sammen med Finansavisen og Computerworld, samt til medlemmene i Mobile Business Network.

Det totale opplaget er på 55 000, noe som gjør magasinet til en av Norges største IT-publikasjoner.

Ikke del av mediehus
Mobile Business Magazine var tidligere eiet av konsulentselskapet Mobile Mind, som nå er en del av selskapet Smartphones og Telenor-konsernet.

Mobile Business Magazine ble i 2007 skilt ut som eget aksjeselskap og er overtatt av kjente navn fra mobilbransjen og pressen; Dag Friis Baastad (gründer og daglig leder i Mobile Mind), Paal Leveraas (gründer og tidligere redaktør i Digi.no, samt tidligere redaktør i Computerworld), Trond Heggelund (tidligere nyhetsredaktør i IT-avisen, fagredaktør i Computerworld og journalist i Teknisk Ukeblad), Jo Guribye (tidligere produksjonssjef i Norsk Avisdrift) og André Johansen (medgründer av Mobile Mind).

Ettersom Norsk Androidforum slås sammen med Mobizmag.no vil Gaute Holmin gå inn på eiersiden i Mobile Business Magazine.

2 kommentarer om “Mobilmagasiner på nett fusjonerer

Legg igjen en kommentar