Unødvendig navneskifte for «Gud- og IT-departementet»

Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) vil fra nyttår bytte navn. Hvorfor det? Jo fordi «Kirken» skal inn i IT-minister Rigmor Aasruds departement.

Du viste kanskje ikke at Statsråden har ansvaret for alt fra nasjonal IT-politikk, samepolitikk, fornying av offentlig sektor og forvaltning av Den norske kirke? Og i tillegg har stakkars travle Aasrud en periode også vært nordisk samarbeidsminister. Sånn går no dagan – som de sier i Nord-Norge.

Politikerne og byråkratene i Regjeringskorridorene må ha lite å holde på med i julestria. Nå har de bestemt at Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) – som vi har brukt en tid på å lære oss navnet på – på ny skal bytte navn. Denne gangen fordi «Gud» og «Kirken» er blitt tillagt departementet …

Ikke et vondt ord om verken «Gud» eller «Kirken», men er det så smart å kalle departementsherligheten for «Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet»?

Etter å ha fulgt departementet i mange år mener jeg at navneskiftet er dustete og unødvendig!

Det er på tide at noen sier det høyt. Så våkner kanskje politikerne og byråkratene opp fra navnetåka?

Hvorfor ikke ta den helt ut – og kalle depp-en for «Fornyings-, administrasjons-,  kirke- og IT-departementet»?   😉

Har ikke våre politikere og byråkrater annet å gjøre enn på ny å skifte navn på det som egentlig het Moderniseringsdepartementet? (Og som ble opprettet av daværende statsråd Morten Andreas Meyer i 2004).

Tenker ikke Jens Stoltenberg og Rigmor Aasrud på at de forvirrer sine velgere og næringslivet ved å skifte navn på departmenetet? Jeg vedder en femtilapp på at ved neste regjeringsskifte så kommer politikerne på ny til å bytte navn på dette kaosdepartementet.

Bare tenk på hvordan byråkratene nå skal få navnet «Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet» inn på de nye visittkortene? Kanskje de må bestille utbrettbare visittkort?

Tenk på alle skiltene, webendringene og all ekstrajobben som må til bare fordi noen politikere ikke vil ha eller kan ha «Kirken» som sitt statsrådsansvar …

Mobizmag.no har tre konkrete spørsmål til departementet;

  1. Hva koster navneskiftet? For det er vel ikke gratis?
  2. Hva har dere budsjettert med av kostnader i forbindelse med navneskiftet?
  3. Hva annet kunne dere brukt disse pengene til? Gjerne eksempelifisert i form av IT-relaterte saker …

2 kommentarer om “Unødvendig navneskifte for «Gud- og IT-departementet»

  1. Ja, og nå som kirken er kommet inn i departementets portefølge, så er vel fornøyelsesdepartementet enda mer utelukket som nytt navn?

  2. Enkel forklaring: Norske politikere har så lite peiling på IT at de er helt sikre på at det må en stille bønn til for å få synkronisert mobiltelefonen sin…

    All hail God, King and Steve Jobs!

Legg igjen en kommentar