Slik skaffer du deg en Motorola Milestone

Dersom du er en hardcore Android-bruker – eller har lyst til å bli det – så er Motorola Milestone noe for deg. Men den er ikke i norsk handel. Her er oppskriften på hvordan du skaffer deg supermobilen for businessbruk.

Her er testen av supermobilen Motorola Milestone.

For å ta den største ulempen med Motorola Milestone med en gang; Den er ikke å få kjøpt i Norge. Motorola har slitt med det norske markedet i mange år, og har ikke lenger noen representanter her i Norge. Det ser derfor ut til at denne telefonen ikke kommer offisielt til Norge på en god stund, hvis noen gang.

Jeg har lenge siklet på Motorla Droid som selges i USA. Dette er en CDMA telefon (altså ikke GSM) som selges av Verizion. Den ble nylig kåret til årets «gadget» av Time Magazine.

I Europa har Motorola nylig sluppet en GSM modell kalt Milestone i England, Italia og Tyskland.

Så jeg la ganske raskt inn en bestilling hos eXpansys når jeg så at de hadde fått inn et parti med telefoner beregnet på det engelske markedet. Under 24 timer senere fikk jeg bekreftelse på at mobiltelefonen var sendt med DHL.

Telefonen ble levert på døra tre dager senere. MVA og tollavgift blir kommer på faktura fra DHL i etterkant av levering.

Ulempen ved å bestille på denne måten er at hvis det skulle skje noe galt med telefonen må du sende den tilbake til eXpansys sitt supportsenter i Frankrike (!).

29 kommentarer om “Slik skaffer du deg en Motorola Milestone

 1. Spørs om ikke dette blir en litt sen julegave til meg selv! Hva endte det opp på totalt?

 2. Jeg har ikke fått fakturaen fra DHL på MVA og toll ennå, så jeg vet faktisk ikke… skal si ifra når jeg vet!

 3. Da har jeg fått fakturaen fra DHL:

  Telefon + Frakt = 3729,99
  MVA og fortolling= 1047,-

  Totalt ble det da altså Kr. 4876,99

 4. Tusen takk for raskt svar!

 5. Hei!

  Regner med at det fysiske tastaturet ikke har ø,æ eller å, men har de virtuelle tastatuerne disse tegnene? Ved teksting og skriving er disse et must!

 6. Hvis man holder inne a får man opp en liste hvor man kan velge å/æ, holder man inne o kommer det opp en liste hvor man kan velge ø 🙂

 7. Hei!

  finns det virtuelt tastatur? og har disse æøå??

  Takk;)

 8. Hei bønna.

  Ja, det finnes et virtuelt tastatur, og hvis du laster ned «Skandinavisk tastatur» fra Market så får du æøå og norsk ordbok.

  Fungerer veldig fint 🙂

 9. Hvordan er kameraet på denne telefonen? Kunne du lagt ut et bilde eller to tatt med telefonen?

  Den har ALT jeg ønsker. Stor skjerm, android, tastatur osv. Det eneste jeg også trenger er et brukbart kamera 🙂

 10. Etter 2.0.1 oppdateringen som fikset autofokus bug’en, så synes jeg kamera er ganske bra.

  Det er 5 megapiksel og har «blitz» av typen «lommelykt». Her er et par bildet jeg har prøvd å ta fra kontoret. Beklager at jeg ikke hadde mer fotogene motiver for hånden 😉

  593966

  593968

 11. Får man norske menyer til den?

 12. Nå er jeg usikker på Milestones standpunkt innenfor root og custom rom verdenen. Men dersom telefonen er både rootet og har unlocket bootloader, så skal du kunne laste inn custom roms, og enkelte av disse har norsk språkstøtte.

 13. Milestone har en låst bootloader.

  NB: Milestone har nå fått offisiell 2.1 oppgradering 🙂

 14. Motorola har annonsert at Milstone vil få offisiell 2.2 oppgradering iløpet av fjerdekvartal (altså innen jul).

  Samtidig har de annonsert Milestone 2, så dette blir nok siste ROM oppgradering vi vil se til den opprinnelige Milestone’en vil jeg tippe.

 15. hei,
  er det noen som anbefaler Milestone 2?
  er det muligh ¨å få norsk app eller andre løsning ?

 16. I og med at Milestone 2 ikke er kommet ut i salg ennå, så er det vanskelig å anbefale den, men rent spesifikasjonsmessig så er den vel helt klart det råeste du kan få tak i med et uttrekkbart tastatur.

  Hva mener du med «å få norsk app» ?

  Selve operativsystemet vil være engelsk i og med at den offisielt ikke vil være tilgjengelig i Norge, og det fysiske tastaturet vil mangle ÆØÅ, akkurat som den første Milestone’en.

  …men du kan selvfølgelig laste ned alle norske apps fra Android Market, inkludert Skandinavisk (soft)tastatur.

  Du kan forhåndsbestille Milestone 2 her: http://www.expansys.no/d.aspx?i=203474

 17. Hei:)
  Jeg bestillte en Milestone fra England. Den er super! Men jeg får ikke gått på internett med den og heller ikke lastet ned MMS. Jeg har abonnement med telenor og har prøvd å finne ut hvor jeg skal skrive inn alt dette WAP og MMS greiene for å sette den opp, men jeg finner ikke utav det:P Kan du hjelpe meg?

 18. Er denne telefonen operatørlåst..? 🙂

 19. Hei, sjekker for tiden ut Motorola Defy ( støt/støv/vann-sikret…)
  Vet du om det erkommet noen norske salgs-steder for Motorola siden denne tråden startet??

 20. Syns designet på den originale er mye finere! Har sjekket ut Milestone 2, men blir ikke akkurat overentusiastisk.. Er det ingen steder å få tak i den?

Legg igjen en kommentar