Varsler kamp med nytt mobilnett

Mobile Norway, som består av Network Norway og Tele2,  forbereder seg til kamp om kundene i det norske mobilmarkedet. De valgte Ericsson som sin hovedleverandør for det tredje mobilnettet i Norge. Dette skal være klart i løpet to til tre år.

Det har ikke manglet på engasjement i en anbudsrunde som har trukket ut i tid som følge av finanskrisen.

– Det har vært en svært aktiv prosess, med stort engasjement fra potensielle leverandører. Konsekvensen av dette har vært en utfordrende og tøff utvelgelsesprosess, sier kommunikasjonsdirektør Tom Guldberg (bildet) i Network Norway.

Disse konkurrerte om kontrakten

Etter det Mobizmag.no erfarer vant Ericsson rammeavtalen i heftig konkurranse med LTE, Huawei og Nokia Siemens.

Dermed er kampen om en av de største kontraktene i norsk teleindustri avgjort. Ingen av partene vil ut med hvor stor rammeavtalen til Ericsson er i kroner og øre.

Men den totale størrelsesorden på alle investeringer i forbindelse med det nye mobilnettet er på rundt to milliarder kroner, ifølge Guldberg.

– Målet er at Mobile Norway skal bli verdens mest effektive og moderne mobilnett, til glede for norske mobilbrukere, sier Guldberg.

Omfattende utbygging
Mobile Norway vil i løpet av de kommende årene bygge ut et nasjonalt mobilnett som vil dekke 75 prosent av befolkningen og som vil bidra til en bedre infrastrukturkonkurranse i Norge til fordel for alle mobilbrukere i landet.

– Vi skal bygge på alle tettsteder som har over 600 innbyggere. Det blir et kombinert 2G og 3G-nett som vil være klargjort for 4G. Vi går ikke ut med 4G til kundene før markedet er modent for det, og det tror jeg tar tid, sier Tom Guldberg.

Verdens mest moderne
Mobile Norway-partnerne investerer for å nå målsetningen om å bygge verdens mest effektive og moderne nett.

– Valg av system- og utstyrsleverandør er helt avgjørende for å lykkes i tråd med de forventninger vi har lagt til grunn for utbyggingen, sier Guldberg, som understreker at Ericsson til fulle har møtt Mobile Norways krav til kvalitet, funksjonalitet og gjennomføringsevne.

Legg igjen en kommentar