Årets jule- og nyttårshilsener finner sted på Facebook

Etter cirka ti år med juleaftener preget av en tidlig ettermiddag med hilsener til venner og kjente på SMS tror jeg flesteparten av årets hilsener vil finne sted på Facebook.

Dette gjelder både jule og nyttårsmarkeringen.

Jeg har tidligere vært litt ambivalent med tanke på tidsbruken i høytidene i årene som har gått, men har gledet meg over å tro at man  kunne spre juleglede blant venner via SMS. Men jeg vet at dette har vært en forstyrrende faktor fra det som faktisk fant sted og distanserte meg fra øyeblikkets opplevelse.

Og det var jo dessverre ikke bra.

Dette året tror jeg at mange faktisk føler seg sosialt dekket av sitt Facebooknettverk. Jeg tror at to minutter på en update der, er nok til at jeg nå kan jeg fokusere på kvalitetstid med de man har nær og kjær.

Noen av de nærmeste vil nok alltid motta en liten hilsen, men tidsbruken vil være veldig begrenset i forhold til noen år tilbake.

Dette er en bra og riktig utvikling, men betyr nok for teleoperatørene. Grovt estimat cirka 30 millioner kroner i tapte inntekter fra tidligere år.

Dette er store summer for teleoperatørene. Det er nok utfordrende å være utsatt for så store svingninger i forbrukeradferd.

Vaner endres jo raskere enn noengang.

Såvidt jeg vet har ikke dette blitt diskutert som en trendendring, men jeg tror det vil skje. Det er ingen rasjonell grunn til at folk skal sitte å fikle med mobilen i flere timer på jul og nyttårsaften lenger.

Tiden med sprengte mobilnett i høytider mener jeg allerede har nådd sitt høyeste punkt.

I løpet av få år, hvis det ikke skjer i år, vil øyeblikkets fokus sakte men sikkert returnere til stedet man befinner seg.

Jeg tror dette er en utvikling alle egentlig setter pris på, og at det vil være et tegn på at mobile verktøy går inn i en moden fase der de tilpasser seg vårt liv og ikke motsatt.

Ønsker deg en riktig god jul!  🙂

En kommentar om “Årets jule- og nyttårshilsener finner sted på Facebook

  1. Håper for Guds skyld du har rett… ørten SMS’er som du føler du bør svare på, men som egentlig som regel er ganske upersonlige og kjedebrev-aktige kan jeg spare meg for.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com