Forventer smartphone-boom i 2010

En av ti nordmenn har kjøpt smartphone, eller smarttelefon, mens like mange sier de har planer om å gjøre det i året som kommer.

Dette viser en undersøkelse mobilselskapet Chess har gjennomført sammen med InFact.

– Vi forventer at dette er en trend som vil fortsette å øke kraftig. Opprinnelig ble Smartphones brukt av forretningsmenn som ønsket å ha kontroll over klientinformasjon, prosjektstatuser og liknende. Men nå er Smartphones på vei til å bli allemannseie, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Smartphone, eller smarttelefon, kalles gjerne mobiltelefoner som i tillegg til vanlige mobilfunksjoner har alle eller noen av egenskapene til en PDA, også kalt lommedatamaskin. Disse telefonene ser gjerne ut som en litt stor eller klumpete mobiltelefon.

– iPhone fra Apple har bidratt til å skape en mer generell interesse for telefoner med mer enn bare enkle funksjoner. Blant den yngste aldersgruppen vi har sett på, altså de mellom 15 og 24 år, er antallet høyere enn snittet. Her forteller nesten én av fem at de skal anskaffe seg smartphone, mens 13 prosent allerede har gjort det, forteller Alvær.

– Smartphones er mer mye mer enn bare mobiltelefoner. De gir en umiddelbar tilgang til nett, og kan synkroniseres med computeren din, forteller markedsdirektøren.

Fakta

  • Undersøkelsen er utført av InFact
  • Landsrepresentativt, nordmenn +15 år
  • Antall intervjuer  1.056

Legg igjen en kommentar