TEST: God Twitter-løsning for Android-telefoner

Twitter er den store hype-en for tiden. For å bruke det effektivt og få skikkelig nytte ut av Twitter er det viktig å ha en god Twitter klient, spesielt fra mobiltelefonen.

Jeg har brukt Twitter siden mars 2008, og prøvd veldig mange forskjellige klienter for Windows, Mac, Linux, Windows Mobile, iPhone og Symbian. Det er mange klienter der ute som rett og slett er dårlige, men også mange bra. Så hva med Android? Et raskt søk i Android Market viste at det var ganske mange klienter tilgjengelige for Android også, men hvem er best?

Svaret er vel egentlig opp til hver enkelt å finne ut, forskjellige klienter har forskjellige egenskaper og fordeler, så jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg har ganske klare preferanser og min favoritt er uten tvil Twidroid.

Twidroid støtter det meste av funksjonalitet du kunne ønske deg. Twidroid viser feed fra dine kontakter, «mentions» og direktemeldinger i hver sin fane. Du kan «krympe» ULR’er med en rekke forskjellige tjenester og du kan poste bilder og video via forskjellige bildetjenester. Bilder kan hentes fra bildearkivet ditt eller direkte fra kamera.

Du kan også poste din lokasjon. Enten ved bruk av GPS eller GSM posisjonering. Linken vil være til Google Maps. Du kan også få Twidroid til å legge inn lokasjonsnavn, da vil den søke i GoogleMaps, og for eksempel legge inn «Kolbotn, Norway». Denne funksjonen har jeg ikke sett i noen annen Twitter-klient ennå.

Twidroid sjekker din feed i bakgrunn og varsler når det kommer inn nye meldinger. Du kan få varsling med vibrasjon og lyd hvis du ønsker.

Twidroid har også støtte favoritter, og søk. Søk kan også lagres, veldig praktisk.

Konklusjonen min må være at Twidroid har det aller meste på plass av hva du kan forvente i en Twitter klient. Det finnes også en PRO versjon. Desverre kan jo ikke vi i Norge kjøpe applikasjoner i Android Market, men Twidroid har nå lagt inn en PayPal løsning som du aksesserer direkte fra Twidroid applikasjonen.

Med PRO versjonen får du blant annet bedre håndtering av lister, to forskjellige widgets, muligheten til å ha flere Twitter-kontoer og du kan «skinne» applikasjonen.

Skinning mulighetene synes jeg var litt puslete. Du endrer bare bakgrunnsfargen til menyen, og alle andre farger enn den originale fargen er vonde å se på…

PRO versjonen koster €3.39, men du skal være ganske hardbarket Twitterbruker før du vil se behovet for PRO funksjonene. Det viktigste argumentet for PRO versjonen vil være hvis du har to Twitter-kontoer, en for bedriften din, og en personlig en.

Gratisversjon: [Rating:4.5/6]
PRO versjon: [Rating:5.5/6]

5 kommentarer om “TEST: God Twitter-løsning for Android-telefoner

  1. Twigee er også en verdig konkurent vil jeg tørre påstå…

  2. når man ikke er kobla opp på wi-fi vil denne applikasjonen bruke mobilnett som koster penger?

  3. Hei Chris.

    Ja, den vil bruke mobilnettet, men du kan stille den inn til å aldri oppdatere seg automatisk hvis du ønsker det.

Legg igjen en kommentar