De 10 beste privat-applikasjonene for iPhone

Før jul lagde jeg en ti-på-topp-liste-for-businessapps-til-iPhone. Her er min topp-10-liste for privatbruk.

Mitt mobilliv har blitt betydelig enklere og mer morsomt etter at jeg begynte å bruke disse applikasjonene:

 1. Spotify – liker du musikk, vil du elske Spotify. For 99 kroner måneden kan du spille av alle favorittlåtene dine på iPhone – enten streamet via WiFi, eller enda bedre – lastet ned for offline-avspilling. Billigere enn en CD plate i måneden – trenger jeg å si noe mer.
 2. Facebook – Ja, jeg facebooker MYE – fortsatt. Med Facebook på iPhone er du aldri langt unna vennene dine – på jobb som privat.
 3. iCam – lyst til å overvåke hjemmet ditt, for en billig penge, så er iCam midt i blinken. Last ned en liten app til din PC, plugg inn et  Web kamera eller tilknytt et IP-basert overvåkingskamera som har støtte for RTSP (RealTimeStreamingProtocol) så er du i gang. Inntil 4 kameraer kan du overvåke med, og tjenesten støtter push-cast meldinger (som er gratis å motta) når det registreres bevegelse.
 4. BlogPres – må jo blogge litt, men det har blitt mindre med tid til det – nå kan jeg derimot blogge rett fra iPhone til feks Blogspot, slik at familien i Tromsø og Sandefjord kan følge med på utviklingen til tvillingene våre.
 5. Plaza Radio – trenger vel ingen introduksjon vil jeg tro – lenge vært på Top25 listen til App Store – det er den for meg også, alt fra Oslo Politiradio til Radio1.
 6. AutoStich – har du opplevd å ikke få med deg alt på ett og samme bilde – bruk Auto Stich til å sette de sammen. Veldig enkelt, og genialt bra!
 7. CoolIris – helt genial måte å surfe bilder og videor på – fra dine egne bilder, twitter, til youtube – alt på ett sted, presentert på en særdeles sexy måte
 8. Shazam – hører du en bra låt på radion og lurer på hvem det er som spiller og hva låta heter – La Shazam finne ut av det, og derifra er det rett til iTunes for å kjøpe den – eller feks laste den ned via Spotify kontoen.
 9. Collage – lyst til å lage en kolasj av mange bilder du har tatt – Collage fungerer nesten på samme måte som Microsoft’s table – trekk, roter, forstørr og flytt via fingrene dine…
 10. Picture Safe – la ikke alt ligge åpent for alle til å se. Picture Safe eller oppgraderingen til Video Safe lar deg enkelt sikre personlige bilder og videor til å bli kikket på av uvedkommende. Overfør bilder rett til mappene dine via WiFi eller Bluetooth også. Et must for de som har mye personlig på mobilen.

2 kommentarer om “De 10 beste privat-applikasjonene for iPhone

 1. Har kommet en bra utfordrer på radio – RealRadios! Den er hakket morsommere å ha med å gjøre enn den Plazaen.

 2. @Henrik
  Hyggelig å høre at du liker RealRadios for iPhone. Vi ønsket å tilføre noe mer enn apps tidligere har klart for radio og at dette bidrar til å øke lytteropplevelsen for brukerene.

Legg igjen en kommentar