Dette vil skje på bedriftsmobilen din i 2010

«Collaboration» tools vil bli mere utbredt på mobil i bedriftssammenheng i 2010. Dette tror Matthias Peter, som er salgsdirektør i ErgoGroup.

Du kjenner kanskje navnet Matthias Peter fra BaneTele, Ice.no eller Ascom? Han var sjef i alle de selskapene.

I tillegg er han «mobilifisert» så det holder. Matthias Peter kan derfor mye om mobiltelefoni og hva som kommer av nye trender.

På oppfordring fra Mobizmag.no har han satt sammen en fempunktsliste over hva som vil skje i 2010:

1. Trenden med at bruk av flere og flere applikasjoner også finner sted fra mobil fortsetter. Så langt har vi sett dette mest i privat sammenheng. Jeg tror at juleaftens meldte «nedgang» av SMS/MMS ikke har med mindre mobilbruk å gjøre, snarere tvert imot: bruk av andre applikasjoner på mobilen har en sterkere vekst – vi vil altså se enda mere «following, finding, tracking, connecting to»  fra mobil.

2. «Collaboration» tools blir mere utbredt på mobil i bedriftssammenheng. Sterkere integrering av den  mobile brukeren i bedriftens IT infrastruktur/funksjonalitet. Større tilgjengelighet av nettsentriske/SaaS tjenester  muliggjør at bedriftens IT-applikasjoner utover Mail/Kalender blir tilgjengelig på mobil (CRM/ERP/UCS/Dokumentasjon….)

3. Videre økning i dynamikken i tilbudet av smartphones – og mangfoldet rundt mobil-OS – mange «iPhone killere«. Vi ser mer til Android.

4. Videre økning i dynamikken i tilbudet av kraftige og prisgunstige «notebooks»

5.  Større utbredelse av mobilt bredbånd med større båndbredder … en viktig hendelse i 2010 kommer til å bli auksjonen rundt de digitale dividende frekvensene på 700 MHz. Her selges det noen nye viktige strategiske «kort». Vil vi se samarbeid om infrastruktur mellom flere operatører?

Legg igjen en kommentar