Google lanserer «supertelefon» og nettbutikk

Google lanserte i dag det de kaller den første i rekken av nye supertelefoner.

De har inngått et tettere samarbeid med HTC for å produsere en bedre telefon, de har endt opp med den første telefonen i noe som skal bli en serie med «supertelefoner» som Google kaller det. De mener at dette er en bedre telefon enn tradisjonelle smarte telefoner og derfor må kalles en supertelefon.

Du kan se en video av Nexus One her.

Google lanserte også en nettbutikk. Dette blir eneste måten å få kjøpt denne serien med supertelefoner. Du må ha en Google konto og du må betale med Google Check Out tjenesten.

…og ja, foreløpig må du bo i USA, England eller Singapore. Google forsikrer dog at flere land vil følge. Du kan kjøpe telefonen uten subsidiering, eller med binding. Google jobber med teleoperatører verden over for å få avtaler på plass (hører dere Telenor og NetCom?)

I tillegg til subsidiering skal du også kunne velge å laser-gravere telefonen for å få den riktig personlige touch’en (god ide som Apple vel var først ute med).

Google vil etterhvert tilby telefoner fra flere produsenter i nettbutikken sin, de nevnte konkret HTC og Motorola.

Jon Stokes fra Google hevdet også at Motorola Droid og andre Android telefoner vil få Android 2.1 så fort 2.1 blir gjort Open Source (iløpet av noen få dager). Jeg antar det betyr at produsenter og operatører får tilgang til kildekoden og kan velge om de vil sende den ut som oppdateringer eller ikke, noe HTC for eksempel hittil ikke har vist spesielt stor vilje til å gjøre.

Google hevder at de nå kaster seg inn i telefon-salg, ikke for å tjene penger på selve telefonene, men for å få flere brukere på mobilt internett, og dermed selge mere mobile annonser.

4 kommentarer om “Google lanserer «supertelefon» og nettbutikk

  1. Det at HTC sender ut OS-oppdateringar litt seint heng muligens i lag med at på dei fleste modellane sine hardei sitt eige Sense UI oppå, som lyt justerast for kvar ny versjon?

  2. Nja… ikke helt. De har også modellen HTC Magic, som er helt «factory standard» Android. Denne telefonen kom i salg her i Norge i Mai/Juni i år (med massive reklamer i alle buss-skur i sommer), men kjører likevel fortsatt på Android 1.5.

    I USA derimot, heter den samme telefonen T-Mobile myTouch og har fått 1.6 oppgradering for lenge siden.

  3. Så, har HTC i Norge tenkt å distribuere denne telefonen, siden de har produsert den? Og når vil den få norsk distribusjon?
    Tviler på at Google Norge har kompetanse til å ta seg av distribusjon, service og support.

Legg igjen en kommentar